Energielening FRGE

FRGE = Goedkope energieleningen

Eenvoudig geld en energie besparen? 

Bespaar op uw energiefactuur en leen goedkoop voor energiebesparende investeringen aan je woning.

Energie verbruiken neemt vandaag een grote hap uit het gezinsbudget. Je kan flink wat besparen op je energiefactuur. Je woning isoleren, het plaatsen van een hoogrendementsketel, het gebruik van superisolerend glas, het plaatsen van een zonneboiler, … .
Het zijn allemaal maatregelen die er voor zorgen dat er heel wat minder energie verbruikt wordt en de factuur drastisch daalt. Deze investeringen kosten echter ook geld. Wie niet onmiddellijk over het nodige budget beschikt, kan nu goedkoop lenen om energiebesparende investeringen uit te voeren.

Bij de lokale entiteit WVI (West-Vlaamse Intercommunale) kan je een voordelige groene lening tot 15.000 euro met 0% rentevoet aanvragen.
Het geld wordt ter beschikking gesteld via het FRGE (Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost)

Vanaf 2019 komen enkel particulieren die behoren tot de prioritaire doelgroep in aanmerking voor een renteloze energielening :

  1. Personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds (stickertje eindigt op 1).
  2. Personen met een jaarlijks bruto gezinsinkomen dat lager is dan 18.730,66 euro (volgens het recentste aanslagbiljet van de personenbelasting). Dat bedrag mag verhoogd mag worden met 3467,55 euro per gezinslid dat niet de aanvrager is (inkomensgrenzen op 1 september 2017).
  3. Personen die in schuldbemiddeling zitten en die hun verwarmingsfactuur niet kunnen betalen.
  4. Personen die het OCMW begeleidt omdat ze de facturen voor gas en elektriciteit niet kunnen betalen.
  5. Beschermde afnemers.
  6. Gezinnen met een gezamenlijk belastbaar inkomen dat lager dan of gelijk is aan 31.340 euro verhoogd met 1.630 euro per persoon ten laste. De aanvraag houdt rekening met het inkomen van 3 jaar eerder (voor 2019, belastbaar inkomsten van 2016).

Personen uit de bovenstaande doelgroepen kunnen bovendien gratis ondersteuning krijgen om te bepalen welke werken moeten worden uitgevoerd, prijsoffertes aan te vragen, een aannemer te kiezen, de werken op te volgen, en premies of subsidies aan te vragen.

klik hier voor meer info over voorwaarden en aanvraagformulier

Milieu

Markt 1
8755 Ruiselede
milieu@ruiselede.be
051/70-84-14
051/68-79-33
Bekijk openingsuren