Recyclagepark

Niet alle afval wordt bij u aan huis opgehaald. Verschillende fracties dient u zelf naar de inzamelpunten te brengen. De algemene inzamelplaats is uiteraard het recyclagepark, ook wel gekend onder de naam containerpark. Daarnaast zijn er nog inzamelpunten voor glas en textielafval.

recyclagepark

Het intercommunale recyclagepark bevindt zich in de Bambruggestraat te Ruiselede. Men kan er tijdens de openingsuren terecht met zowel huishoudelijk afval als vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen. 

Voormiddag Namiddag

Maandag  

gesloten

14.00u - 16.45u

Dinsdag  

gesloten

14.00u - 18.45u    

Woensdag  

gesloten

14.00u - 17.45u    

Donderdag  

gesloten

gesloten

Vrijdag  

09.30u - 14.00u

14.00u - 17.45u    

Zaterdag

09.30u - 14.00u

14.00u - 15.45u    

Zondag

gesloten

gesloten

  15 minuten na sluitingstijd moet elke bezoeker het recyclagepark verlaten hebben.

Alle sluitingsdagen van de recyclageparken (feestdagen en uitzonderlijke sluitingen) worden door I.V.I.O. gecommuniceerd via infopanelen aan de omheining van de rp’en, de ophaalkalender, de milieukrant, de website www.ivio.be, de Facebookpagina en de gemeentelijke infokanalen.

Enkele gebruikstips

  • Het is verboden het recyclagepark te betreden buiten de openingsuren. Afvalstoffen achterlaten aan de poort van het reyclagepark buiten of tijdens de openingsuren wordt beschouwd als sluikstorten en zal vervolgd worden.
  • Sinds 2010 beschikt het recyclagepark van Ruiselede over een toegangscontrolesysteem. Bewoners dienen bijgevolg steeds hun elektronische identiteitskaart (EID) bij te hebben om het park te kunnen betreden. Bewoners die over geen EID beschikken, of bedrijven, verenigingen, scholen, ... kunnen een ETK aanvragen om toegang te krijgen tot de parken. Deze kaarten kunnen aangevraagd worden bij I.V.I.O. Als inwoner van het I.V.I.O.-werkingsgebied mag u gebruik maken van alle recyclageparken gelegen in het I.V.I.O.-werkingsgebied. Het gaat hier om de recyclageparken van Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt. Meer info op www.ivio.be/toegangINFO
  • Voor bepaalde fracties en vanaf bepaalde hoeveelheden dient er betaald te worden. De tarieven voor het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen verschillen van de tarieven voor vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen. De tarieven kunnen geraadpleegd worden via www.ivio.be/reglement

Milieu

Markt 1
8755 Ruiselede
milieu@ruiselede.be
051/70-84-14
051/68-79-33
Bekijk openingsuren