Parken

Gemeentepark Centrum

Het gemeentepark bevindt zich in het centrum van Ruiselede, tussen de Kerk en het gemeentehuis.

Dit park was een voormalig kerkhof. In 1908 werden de graven overgebracht naar de nieuwe gemeentelijke begraafplaats langs de Poekevoetweg.
In 1923 werd het voormalig kerkhof ingericht als park met een monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog (beeld van Aloïs De Beule).
Het monument bestaat uit een arduinen heldenhuldekruis op een sokkel met aan de voet ervan een bronzen beeld van een getroffen soldaat en een beeld van de overwinningsgodin.

In en rond het park vindt er jaarlijks op 1 mei een grote rommelmarkt plaats.

Landschapspark Disveld Doomkerke

Het landschapspark Disveld is een drie hectaren groot domein, in de schaduw van de Doomkerkse kerktoren. Het is een puur stukje natuur dat verre uitzichten biedt op het open landschap, de akkers en de nabijgelegen Gallatasbossen.

Met een speelbos, speelweide, speelmoeras, boomgaard en educatieve poel, schapenweide en openlucht theater heeft het tal van plekjes om te ontdekken. Rusten kan op de banken of picknickplaatsen en de speeltuin is bevolkt met robuuste speeltoestellen zoals een woud van stevige knoesten om in op ontdekking te gaan. Andere hebben de grappige vorm van een krokodil die tegen een heuvel opklimt en voor de kleinsten zijn er een originele houten mol of lieveheersbeestje om naar hartelust te wippen.

Het Disveld is open van zonsopgang tot zonsondergang en vind je in de Brandstraat, Doomkerke (Ruiselede), Toegang naast de kerk.

web23
Klik om te vergroten

web24
Klik om te vergroten

LSP5
Klik om te vergroten

Milieu

Markt 1
8755 Ruiselede
milieu@ruiselede.be
051/70-84-14
051/68-79-33
Bekijk openingsuren