Beschermde landschappen

Onroerend erfgoed - beschermde landschappen

Beheerplan Sint-Pietersveld

Het Sint-Pietersveld ligt op de grens van de gemeenten Wingene en Ruiselede en is beschermd als landschap. Volgens het nieuwe decreet op het Onroerend Erfgoed kun je enkel nog premies ontvangen voor werken in een beschermd landschap als je een beheerplan hebt opgemaakt. Dit geldt voor particulieren en voor gemeentebesturen. 

Op voorstel van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en het Agentschap voor Onroerend Erfgoed beslisten de gemeenten Wingene en Ruiselede om een beheerplan te laten opmaken. De gemeente Wingene is aanbestedende overheid. De opmaak van het beheerplan wordt voor 80% betoelaagd door het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Het beheerplan voor het beschermd landschap Sint-Pietersveld is opgemaakt door het studiebureau Greenspot. Het omvat het volledige beschermd landschap, met uitzondering van de zone in eigendom van het Ministerie van Landsverdediging (domein met de zendmasten). Het plan geeft o.m. aan voor welke maatregelen je premies kunt bekomen, bijv. voor werken aan gebouwen met erfgoedwaarde en voor het herstel of beheer van dreven.

Beheersplan

Wenst u de volledige kaartenset na te lezen? Mail ons milieu@ruiselede.be en dan bezorgen we u dit pakket via Wetransfer.

Milieu

Markt 1
8755 Ruiselede
milieu@ruiselede.be
051/70-84-14
051/68-79-33
Bekijk openingsuren

Cultuur

Markt 1
8755 Ruiselede
cultuur@ruiselede.be
051/70-84-20
051/68-79-33
Bekijk openingsuren