Geoloket stedenbouw

Op zoek naar informatie over wat ruimtelijk mogelijk is met je woning, perceel of eigendom? Vanaf nu biedt Ruiselede dit ook aan via een online geoloket. Op een interactieve kaart van de gemeente kan je een perceel aanklikken en daarbij krijg je alle stedenbouwkundige plannen en verordeningen die erop van toepassing zijn. Je kan bovendien een link vinden naar de digitale plandocumenten zelf. Op die manier wil het gemeentebestuur haar GIS (Geografisch Informatie Systeem) ook inzetten als communicatiemiddel naar de burgers toe.

Je kan in de kaart zoeken op adres of op perceelsnummer, je kan meten of kaarten afprinten. Wie zin heeft om nog verder te gaan, kan spelen met de verschillende kaartlagen (aan-/uitvinken, volgorde of transparantie wijzigen, andere basiskaart kiezen…).

Lees wel aandachtig de gebruiksvoorwaarden. De informatie omtrent percelen is slechts indicatief en heeft geen juridisch bindend karakter. Het gemeentebestuur blijft dus verantwoordelijk voor de interpretatie van de aangeleverde informatie.

www.ruiselede.be/geoloket-stedenbouw

Dit geoloket wordt de komende maanden verder uitgebouwd.