Speelpleinwerking

Info 2019

Wat?

Tijdens de zomervakantie verzorgen de jeugd- en sportdienst met behulp van enthousiaste monitoren de opvang van kinderen in en rondom de sporthal, de zogenaamde speelpleinwerking. Speelplein MABOE ontvangt uw kind met open armen en biedt een mix aan van verschillende rustige, uitbundige, humoristische, beeldende spelen, activiteiten en uitstappen. Elke week werken we rond een thema. Locatie: Tieltstraat 46A, 8755 Ruiselede

Wanneer?

De speelpleinwerking start begin juli en eindigt eind augustus. Op woensdag is er geen werking voorzien en ook op feestdagen gaat de speelpleinwerking niet door. Tijdens de laatste week van juli en de eerste week van augustus is er geen speelpleinwerking. De precieze data worden steeds vermeld in een brochure die jaarlijks aangepast wordt en aan de kinderen bezorgd wordt via de scholen.

Voor wie?

Voor alle Ruiseleedse kinderen vanaf de 3e kleuterklas tot en met 12 jaar. De kinderen van de 1e en 2e kleuterklas kunnen terecht in de Vakantieopvang Stekelbees.

Tarieven?

Mits afgifte van het inschrijvingsformulier kan er bij de jeugddienst of sportdienst ingeschreven worden tijdens de gewone openingsuren. Een speelpleindag kost €5 ongeacht het aantal dagen. Bij inschrijving ontvangt ieder kind een grabbelpasje.  De kinderen dienen het grabbelpasje bij verplaatsing altijd bij zich te hebben.

U dient zelf vooraf een keuze te maken welke dagen uw kind precies naar de speelpleinwerking zal komen. Dit maakt het plannen van bepaalde activiteiten gemakkelijker en geeft ons een idee van het totale aantal kinderen per dag. Slechts in uitzonderlijke gevallen kunnen dagen 'omgewisseld' worden.

Uren en opvang?

Er is een betalende opvang voorzien voor en na de speelpleinwerking en dit 's morgens van 7u tot 8u en 's avonds van 17u tot 18u. Darvoor moet wel een bijkomende vergoeding betaald worden van €1,5 per dagdeel. Deze opvang wordt de dag zelf betaald aan de hoofdmonitrice. Zij zal tevens elke morgen uw kind aanduiden op de aanwezigheidslijsten en vanaf 16u30 ligt een lijst klaar waarop u uw handtekening dient te zetten bij het afhalen van uw kind.
Indien de ouders niet tekenen, kan het gemeentebestuur niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen op weg naar huis. Kinderen die zelfstandig naar huis mogen gaan, moeten steeds een briefje indienen bij de hoofdmonitrice, met daarop de naam van het kind en de datum van de dag in kwestie.

Breng uw kinderen vóór 9u. De kinderen zijn dan onmiddellijk mee met het de uitleg van het spel en onze monitoren verliezen op die manier geen tijd met het steeds opnieuw opvangen van kinderen die later toekomen. Bovendien staat uw kind dan ook officieel op onze aanwezigheidslijst.

Samengevat

  • 7u-8u: betalende opvang
  • 8u-9u: kinderen komen toe
  • 9u-12u: activiteiten met een pauze
  • 12u-13u: middagpauze (kinderen die niet naar huis gaan, brengen zelf een lunchpakket mee)
  • 13u-16u30: activiteiten met een pauze
  • 16u30-17u: afhalen kinderen + handtekening
  • 17u-18u: betalende opvang

Fiscaal attest

Ouders kunnen het deelnamegeld van de speelpleinwerking en de grabbelpasactiviteiten (voor kinderen jonger dan 12 jaar) inbrengen als vermindering van uw belastbaar inkomen. Wij maken hiertoe een fiscaal attest op, waarvoor we zeker de gegevens van het gezinshoofd nodig hebben. In het voorjaar van 2017 zullen wij u automatisch een fiscaal attest van onze activiteiten toesturen.

Jeugd

Markt 1
8755 Ruiselede
jeugd@ruiselede.be
051/70-84-13
051/68-79-33
Bekijk openingsuren