Onderwijs

Kort

Ruiselede telt drie vrije lagere basisscholen en één middelbare school. Lagere school De Kiem bevindt zich in het centrum van de gemeente en telt het grootste aantal leerlingen. De Linde is gelegen in Doomkerke en is een kleinere maar groeiende parochieschool. De basisscholen maken deel uit van de scholengemeenschap ‘Driespan’.

Instituut Sancta Maria biedt secundair onderwijs aan tot en met de 2e graad.

Meer informatie:

www.dekiemruiselede.be

www.delindedoomkerke.be

www.sanctamaria.be

Ondersteuning

Het gemeentebestuur biedt de scholen heel wat financiële ondersteuning. De lagere scholen ontvangen een toelage (max. €20.000 per schooljaar) voor de werking van de voor- en naschoolse kinderopvang en ook het schoolzwemmen wordt door het gemeentebestuur bekostigd. Daarnaast ontvangen de lagere scholen diverse subsidies in het kader van het cultuur- en jeugdbeleidsplan en kunnen ze voor diverse sportactiviteiten- en lessen dienst doen op de gemeentelijke sportfunctionaris. Bovendien gebruiken de scholen de gemeentelijke infrastructuur en uitleenmaterialen aan een voordeeltarief.

Instituut Sancta Maria ontvangt eveneens subsidies binnen het kader van het cultuur- en jeugdbeleidsplan en werkt samen met het gemeentebestuur in de realisatie van diverse projecten (vb. rookvrije klassen, lenteschoonmaak).

Cultuur

Markt 1
8755 Ruiselede
cultuur@ruiselede.be
051/70-84-20
051/68-79-33
Bekijk openingsuren