Jongerenuitwisselingsproject 2012

Youth Exchange Krasnik-Ruiselede' 2012

Van 31 juli tot en met 6 augustus bracht een groep Poolse jongeren een bezoek aan Ruiselede. Ze werden er ontvangen door de Ruiseleedse tieners die het jaar voordien Krasnik mochten bezoeken. De Poolse jongeren verbleven die week bij hun Ruiseleedse leeftijdsgenoten en hun families. Het gemeentebestuur en het jumelagecomité werkten diverse activiteiten en stadsbezoeken uit waarmee ze de groep meer wilden leren over het leven van jongeren in Ruiselede en bij uitbreiding België. Naast activiteiten in Ruiselede (fietstocht, bezoek Piano's Maene, deelname Molenfeesten, ...) bracht de groep ook een bezoek aan Brugge, Gent, Oostende en Tielt. Omdat het jongerenuitwisselingsproject financiële steun kreeg van het Europese subsidieprogramma 'Youth in Action' werd ook een bezoek gebracht aan het Europees Parlement en werden diverse Europese thema's onder de aandacht gebracht tijdens groepsdiscussies en diverse activiteiten.

De jongeren werden actief betrokken bij de organisatie van de uitwisseling en kregen elk diverse taken toebedeeld. Naast begeleider en vertaler waren sommigen ook fotograaf, verslaggever, stadsgids, ...

Deelnemer Kristof Thomas werkte voor de gelegenheid een eigen logo uit dat volop kon gebruikt worden in divers promotiemateriaal. Hij was samen met Fien Boone ook fotograaf van dienst. Bij deze een selectie.

Cultuur

Markt 1
8755 Ruiselede
cultuur@ruiselede.be
051/70-84-20
051/68-79-33
Bekijk openingsuren