Burgemeestersconvenant 2020

Op 16 april 2015 ondertekende onze gemeente het burgemeestersconvenant samen met Ingelmunster, Lichtervelde, Meulebeke, Oostrozebeke, Wingene en Tielt onder de groepsnaam ‘Klimaatoverleg Midwest’.

logo_burgemeestersconvenant_midwest
Klik om te vergroten

Het burgemeestersconvenant is een Europees initiatief waarbij lokale overheden zich vrijwillig engageren om 20 procent minder CO2 uit te stoten tegen 2020 ten opzichte van referentiejaar 2011 door in te zetten op energie-efficiëntie en gebruik van duurzame energiebronnen.

Hoe we deze doelstelling concreet willen realiseren, moet aangegeven worden in een duurzaam energieactieplan. De verplichte thema’s binnen het actieplan zijn gebouwen en verbruiken van particulieren, lokale overheid en tertiaire sector, de gemeentelijke openbare verlichting, het gemeentelijk wagenpark, het particulier en commercieel vervoer, het openbaar vervoer en de lokale elektriciteitsproductie.

De West-Vlaamse Intercommunale, afgekort WVI, werd namens de groep ‘Klimaatoverleg Midwest’ aangesteld om het energieactieplan (pdf, 1.0 MB) op te maken.

Ook u kan als burger bijdragen dat onze klimaatgroep de doelstelling haalt in 2020. 
Denkt u aan het beter isoleren van uw woning, het installeren van een zonneboiler of besluit u om uw auto thuis te laten als u naar de bakker gaat ?
Dit zijn allemaal inspanningen die bijdragen tot de vermindering van de CO2-uitstoot.
Via deze brochure kan u inspiratie opdoen hoe u uw steentje kan bijdragen om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan.

logo com2020
Klik om te vergroten

Milieu

Markt 1
8755 Ruiselede
milieu@ruiselede.be
051/70-84-14
051/68-79-33
Bekijk openingsuren