Kunstprijs 2019

Provincie Henegouwen – STAD ANTOING – Kunstprijs 2019

Zoals ieder jaar, om de artistieke expressie te bevorderen, organiseert de Stad Antoing een jaarlijkse “Kunstprijs”, ter waarde van 3950 euro, als volgt gesplist:

  • A) Eerste prijs: 2000 euro;
  • B) Tweede prijs: 1300 euro;
  • C) Derde prijs: 650 euro

Één van de drie prijzen wordt aan een jonge kunstenaar toegekend, die het best gerangschikt staat en die nog geen 35 jaar oud is op de eerste dag van de tentoonstelling.

De prijs (prijzen) zal (zullen) niet toegekend worden als de jury de kwaliteit van de voorgestelde kunstwerken onvoldoende vindt.

Deze prijzen worden toegekend aan kunstenaars die:

- Belgisch of buitenlands zijn, maar gedomicilieerd in de Franse Gemeenschap van België, in Frankrijk of in de volgende Vlaamse gemeenten (Ardooie, Dentergem, Heuvelland, Hooglede, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Langemark, Ledegem, Lichtervelde, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Vleteren, Wervik, Wielsbeke, Wingene, Zonnebeke, Avelgem, Anzegem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wevelgem, Zwevegem);

- Minstens 18 jaar oud zijn;

- De volgende kunsten beoefenen: schilderkunst (ongeacht het procedé), tekenkunst, graveerkunst, beeldhouwkunst, keramiek, tapijtkunst of gecombineerde technieken (collage, combinatie van beeldhouwkunst en schilderkunst, infografie,…)

Het thema is vrij en de deelnemers moeten drie kunstwerken voorstellen.

De tentoonstelling zal van 16 tot 24 november 2019 plaatsvinden in de zaal van het Cultureel Centrum “Foyer Socioculturel d’Antoing”, rue du Burg n°23 in Antoing. De officiële opening van de tentoonstelling en de toekenning van de prijzen zullen op vrijdag 15 november 2019 om 18u30 plaatshebben.

De kandidaten kunnen het complete reglement en het inschrijvingsformulier vragen aan Mevrouw Viviane DELEPHINE, Schepen van Cultuur, Administratief Centrum, Chemin de Saint-Druon n° 1, 7640 Antoing. Het inschrijvingsformulier moet uiterlijk op 12 oktober 2019 gestuurd worden.

Voor meer informatie, bel 069/33.29.40 (in het Frans) of surf naar www.antoing.net.

Deze wedstrijd wordt gesteund door C.B.R. en SAGREX. 

Terug naar alle nieuws