Vakantieparticipatie

Er even tussenuit....Steunpunt Vakantieparticipatie!

Een dagje naarTechnopolis? Folkfestival Dranouter? Plopsaland? Bellewaerde? …

Of liever een weekje weg naarDe kust? De Ardennen? …

Het is voor iedereen belangrijk om er eens tussenuit te kunnen, om de batterijen weer op te laden en te ontspannen. Vakantie is iets om naar uit te kijken en om achteraf met een glimlach weer aan terug te denken. Steunpunt Vakantieparticipatie wil dat mensen met een beperkt budget toch de kans krijgen om uitstapjes te doen of op vakantie kunnen gaan….Dit onder meer door de uitstappen een heel stuk voordeliger aan te bieden!

Steunpunt Vakantieparticipatie is er voor mensen met een laag inkomen, in collectieve schuldenregeling, in budgetbeheer, mensen die genieten van de verhoogde tegemoetkoming of gelijkgestelden.

Waar kan ik terecht?

In het Sociaal Huis van Ruiselede - Kasteelstraat 1A – liggen er brochures ter beschikking die u kan inkijken. Wij kunnen u ook helpen om na te gaan of u in aanmerking komt voor het voordeeltarief.

U kan er sinds kort ook terecht in het “Rap op stap” kantoor te Aalter. Via dit kantoor kunnen mensen die recht hebben op het voordeeltarief, korting verkrijgen op vakanties in Vlaanderen, uitstappen en activiteiten.

Daarnaast is het ook mogelijk om via het fonds “Vrijetijdsparticipatie” kortingen te verkrijgen op vrijetijdsactiviteiten. Zo kan men u helpen met het aanvragen van een korting voor een voetbalploeg of een andere sport/vrijetijdsbesteding. Het aanbod kan u ook bekijken op : www.fondsvrijetijdsparticipatie.be

Tot slot heeft het “Rap op stap” kantoor een derde dienstverlening. Iedereen met (een vermoeden van) een beperking, kan er terecht om individueel begeleid te worden in zijn/haar zoektocht naar duurzame vrijetijdsbesteding.

Heeft u vragen, dan kan u terecht in het “Rap op stap” kantoor Europalaan 22 te 9880 Aalter - rapopstap@aalter.be - tel : 09/327 05 75.

Alle daguitstappen of vakanties zijn ook te bekijken op www.vakantieparticipatie.be


Contact - Sociale Dienst

Nele De Leersnyder - 051/70 84 00 - nele.deleersnyder@ruiselede.be 

H'arne Maertens - 051/70 84 01 - harne.maertens@ruiselede.be

OCMW

Kasteelstraat 1A
8755 Ruiselede
ocmw@ruiselede.be
051/68-94-84
051/68-63-80
Bekijk openingsuren