Vakantieparticipatie

Vakantieparticipatie -Omdat iedereen vakantie verdient!

Het is voor iedereen belangrijk om er eens tussenuit te kunnen, om de batterijen weer op te laden en te ontspannen. Vakantie is iets om naar uit te kijken en om achteraf met een glimlach weer aan terug te denken. Een dagje naar… Plopsaland? Bellewaerde? Technopolis? Folkfestival Dranouter? … Of liever een weekje weg naar… De kust? De Ardennen? …

Het OCMW/Sociaal Huis van Ruiselede is lid van het Steunpunt vakantieparticipatie.

  • Steunpunt Vakantieparticipatie is er voor mensen die om financiële redenen of bijzondere moeilijkheden niet op vakantie of daguitstap kunnen gaan: mensen met een laag inkomen, met een verhoogde tegemoetkoming, in schuldbemiddeling,...
  • Steunpunt Vakantieparticipatie biedt een breed en divers aanbod aan dankzij het partnerschap met meer dan 560 aanbieders. Het aanbod is ingedeeld in 4 pijlers: daguitstappen, vakantieverblijven, groepsverblijven en georganiseerde vakanties.
  • In het Sociaal Huis liggen er brochures ter beschikking die u kan inkijken. Wij kunnen u ook helpen om na te gaan of u in aanmerking komt voor het voordeeltarief.
  • Alle daguitstappen of vakanties zijn ook te bekijken op www.iedereenverdientvakantie.be

U kan ook terecht in het “Rap op stap” kantoor te Aalter.

  • In dit kantoor kan IEDEREEN terecht om na te gaan of er recht is op het voordeeltarief of enige korting op een daguitstap, vakantie,….  Ze kunnen u individueel begeleiden in uw zoektocht naar duurzame vrijetijdsbesteding.
  • Heeft u vragen over bovenstaande info, dan kan u terecht in het “Rap op stap” kantoor, Europalaan 22 te 9880 Aalter rapopstap@aalter.be - 09 327 05 75.
  • Openingsuren: elke eerste en derde dinsdag van de maand van 17u tot 19u, ook op afspraak – een huisbezoek is mogelijk.

Daarnaast is het ook mogelijk om via het fonds “Vrijetijdsparticipatie” kortingen te verkrijgen op vrijetijdsactiviteiten. Zo kan men u helpen met het aanvragen van een korting voor een voetbalploeg of een andere sport/vrijetijdsbesteding.

OCMW

Kasteelstraat 1A
8755 Ruiselede
ocmw@ruiselede.be
051/68-94-84
051/68-63-80
Bekijk openingsuren