UiT-kalender

Kalender

UiTkalender maart 2019 (pdf, 522.1 kB)

Wat is UiT?

Het gemeentebestuur biedt samen met UiT in Vlaanderen  h_Ruiselede_web_500 aan, een lokale toepassing van de UiTdatabank die een digitale gids en agenda bij uitstek is over alles wat er aan cultuur en vrije tijd in brede zin in Vlaanderen te beleven valt.

Via de UiTdatabank kunnen erkende socio-culturele, sport- en jeugdverenigingen hun aanbod aan activiteiten en evenementen aan het grote publiek bekend maken. Deze databank vormt de basis voor het lokale overzicht h_Ruiselede_web_500 en voor de opmaak van de gemeentelijke maandelijkse papieren activiteitenkalender.

Deze online-databank is niet alleen een bron van informatie voor de gemeentelijke diensten of het grote publiek, maar is bovendien een handig instrument voor de betrokken verenigingen om een overlapping van activiteiten te voorkomen.

Daarnaast zorgt het UiT-netwerk er ook voor dat de ingevoerde activiteiten overgenomen worden door tal van regionale en nationale media.

Erkende verenigingen kunnen hun activiteiten zelf invoeren in de UiT-databank en dit vóór de 15e van elke maand voorafgaand aan de maand waarin de activiteit doorgaat. Meer informatie hierover is te bekomen bij de cultuurdienst. Verenigingen die geen toegang hebben tot het internet of er niet in slagen zelf gegevens in te voeren, kunnen de cultuurdienst op de hoogte brengen.

Zorg ervoor dat u, als verantwoordelijke voor uw vereniging, de kalender correct invult. De door u ingevulde fouten worden immers overgenomen.

Activiteiten raadplegen

Via h_Ruiselede_web_500 kan je steeds het overzicht aan activiteiten uit Ruiselede raadplegen.

Via UiTinVlaanderen website zie je het Vlaamse activiteitenaanbod.

Activiteiten invoeren

Organiseer je een activiteit in Ruiselede? Dan kan ook jij je activiteit promoten via de UiTdatabank. Je activiteit verschijnt dan niet alleen hier maar ook in de gemeentelijke kalender, op UiTinVlaanderen.be en tal van andere digitale en gedrukte kalenders.

Hoe ga je te werk? Surf naar de UiTdatabank. De eerste maal registreer je je door een login met paswoord te creëren. Daarna voer je logingegevens in om te starten.

Je activiteiten invoeren kan via www.uitdatabank.be

Voor hulp bij het invoeren kan je hier terecht.

Tips bij het invoeren!

  • Wees geduldig bij het invoeren. Geef de databank de tijd om je gegevens stap voor stap te verwerken
  • Vooraleer je een activiteit invoert: kijk goed na of de activiteit niet reeds ingevoerd werd door iemand anders
  • Wanneer activiteiten ingevoerd worden, is het best om NIET aan te vinken of de activiteit enkel voor leden is of op afspraak is. Wanneer dit wel gebeurt, dan verschijnt de activiteit niet in de databank en dan kunnen we ze ook niet meenemen in onze papieren kalender! DUS: hou je activiteit zo open mogelijk en duid dan ook niet aan dat ze enkel voor leden of op afspraak is!
  • Wanneer een activiteit van een Ruiseleedse vereniging doorgaat in een andere gemeente, is het best om bij locatie de verzamelplaats in Ruiselede toe te voegen
  • Heb je een activiteitenoverzicht of een jaarprogramma van je vereniging? Bezorg deze dan zeker als back-up aan de cultuurdienst. Zo hebben we ook een zicht op eventuele problemen met de UiTdatabank;

Vragen over de UiTdatabank?

Heb je een vraag over de UiTdatabank, surf dan eerst naar www.allesoverUiTdatabank.be. UiTdatabank heeft deze site zo opgebouwd dat je heel eenvoudig het antwoord vindt op al je vragen. AllesoverUiTdatabank.be is ingedeeld in korte doorklikbare artikels met heel gerichte informatie. AllesoverUiTdatabank.be is een dynamische site, wat betekent dat deze continu up to date gemaakt wordt.

Over vlieg

Vlieg-300DPI
Klik om te vergroten

‘Vlieg’ is een prikkelend icoontje dat vanaf nu permanent symbool zal staan voor 'kinderen en cultuur'. Dit maffe vliegje is hét ‘voor kinderen’-icoontje, hét bindmiddel ook dat prikkelt en uitdaagt om allerlei activiteiten te ontdekken. Vlieg informeert én enthousiasmeert tegelijk.

Vrije Tijd

Markt 1
8755
vrijetijd@ruiselede.be
051 70 84 13
051 68 79 33
Bekijk openingsuren