Wandellusjes

Ga je graag wandelen, maar zijn de grotere wandelingen niet echt je ding? Probeer dan de kleinere wandellusjes uit rondom Doomkerke of in de bossen van Kruiskerke:

  • het Bruwaanpad van 4,5 km in de bossen van Kruiskerke: volg de rode symbooltjes vanaf het geboortebos in de Kruisbergstraat of download de folder
  • Wandellusjes rondom Doomkerke via het Beierhaagpad en het Gallatasdreefje: 
    • het Gallatasdreefje is een trage weg die in ere werd hersteld. Dit pad vormt de verbinding tussen de Brandstraat en de Bruggesteenweg. Via een vertakking kom je ook in het Landschapspark Disveld terecht. Vanuit het Gallatasdreefje heb je een prachtig zicht op de dorpsrand van Doomkerke
    • het Beierhaagpad ontsluit het Kamphuis ’t Haantje (Brandstraat) met het natuurgebied Gulke Putten

Ook op andere plaatsen in Ruiselede kan je korte wandeluitbreidingen ontdekken.

Aan de grens met Poeke kan men in de Parkstraat verder wandelen dan men vermoedt. Een boogvormige lus verbindt er de Parkstraat met de Mortelwalstraat (net naast het wegkapelletje). Een eenzaam en vervallen schuurtje zou nog een restant zijn van de hoeve die Cyriel Buysse inspireerde tot “Het Gezin Van Paemel”. Tip: je kan van daar ook starten met de Poekekasteelwandeling van 8 km.

In de Wantestraat kan men voorbij de melkautomaat in de Kraaienbroeckdreef verder wandelen en zo via een lus de verbindingsweg tussen de Schietspoelstraat en de Veldstraat bereiken.

Digitaal loket