Zomerzoekactie voor kinderen - De Schatten van Vlieg

Samen met Vlieg kan je deze zomer weer op zoektocht gaan door het mooie Ruiselede! De zomerzoektocht kun je beleven tussen 1 juli 2022 en 31 augustus 2022 en richt zich op kinderen van +- 5 jaar tot +-12 jaar. Jongere of oudere kinderen kunnen zeker ook mee doen!

Vlieg verstopte een schatkist. Om deze schatkist te vinden, moet je tijdens je wandeltochtje meerdere ruikopdrachten of spelletjes uitvoeren. Het thema dit jaar is ruiken.  Na het vinden van de schatkist word je beloond met een leuke prijs.

Zin om mee te doen?

Start de zoektocht aan het gemeentehuis van Ruiselede en volg de route die in het programmaboekje omschreven staat. Je kan het programmaboekje ophalen in het gemeentehuis of in de bibliotheek of in bijlage downloaden. 

De formulieren kunnen ingediend worden tot en met vrijdag 2 september 2022.

Ook de allerkleinsten (<5 jaar) kunnen mee zoeken. Mini vlieg zorgt speciaal voor hen voor een aantal gemakkelijker opdrachtjes.

 • Neem een zoektochtbrochure/programmaboekje en een balpen mee.
 • Breng de speurtocht in de brochure tot een goed einde, kom naar het gemeentehuis (met je ingevulde formulier, uiterlijk op 2 september) en neem je leuk cadeautje in ontvangst. Je krijgt van ons ook een stickervel waarmee je kunt deelnemen aan een wedstrijd. Wie weet win je wel een familieweekend in Ieper?
  Opgelet: het gemeentehuis is gesloten op 11 juli, 21 juli, 15 augustus, 22 en augustus en 24 augustus (namiddag).
 • Neem onderweg of bij de schatkist een leuke selfie, post deze op Facebook en tag 'Gemeente Ruiselede'. Deze inzendingen belonen we met een extra geschenkje.

Enkele tips

 • Neem voldoende drank mee onderweg.
  Hapje eten? tijdens de zoektocht kom je een leuke picknickplaats tegen!
 • Je hebt ook een aantal gebruiksvoorwerpen nodig (zie brochure).
 • Bij goed weer: vergeet je niet in te smeren en draag een pet of zonnehoed.
 • Bij minder goed weer: draag stevig schoeisel of laarsjes, neem een paraplu mee, trek een regenjas aan, ...

Meer info

communicatie@ruiselede.be

051 68 80 63

Komaan, we 'vliegen' er in: 3, 2, 1, ... Go!