Vaccinatiecentrum Tielt Noord: mobiliteit

Midden oktober werd de laatste prik gezet in de Europahal. Voor de verdere vaccinatie diende uitgekeken en uitgeweken naar een valabel alternatief. Dat is inmiddels gevonden.

De inwoners van Ruiselede zullen hun 3e prik toegediend krijgen in het Vaccinatiecentrum Tielt Noord, Galgenveldstraat 16, 8700 Tielt.

Vaccinatiecentrum Tielt Noord

Eerder bepaalden de betrokken lokale besturen (Stad Tielt, partnergemeenten Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Wingene), Eerstelijnszone RITS en Midwest dat er in Tielt een vaccinatiecentrum zou blijven bestaan.

Het stadsbestuur kwam uit bij de vroegere toonzaal van Van Hulle Bouwservice op het industrieterrein Tielt-Noord. Het centrum vindt er onderdak in de Galgenveldstraat 16 en krijgt als nieuwe benaming Vaccinatiecentrum Tielt Noord mee.

De site is prima geschikt om een vaccinatiecentrum logistiek te herbergen. De vroegere toonzaal biedt voldoende vaccinatieruimte, heeft een aparte in- en uitgang en in het vroegere kantoorgedeelte worden de apotheek, stockageruimte, EHBO en centrumcoördinatie ondergebracht. Ook de observatiezone na vaccinatie en de check out balie zullen daar zijn voorzien.

De ingang bevindt zich helemaal links van het gebouw; de uitgang is aan de rechterkant gesitueerd.

Hoe bereik ik Vaccinatiecentrum Tielt Noord?

Op alle grote invalswegen richting Tielt komende uit de deelnemende gemeenten zijn duidelijke richtingaanwijzers voorzien, in de kleur van het vaccinatiecentrum. Om het verkeer zo vlot mogelijk te laten doorstromen. 

Waar kan ik parkeren?

Er is ruime parkeergelegenheid voorzien op loopafstand: op de hoek van de Ruiseleedsesteenweg en de Galgenveldstraat, op de vroegere site van het Molenhof.

Mensen met een beperking kunnen voor het vaccinatiecentrum parkeren. Voor minder mobielen is voor de ingang een kiss & ride-zone ingepland, waar auto’s even mogen stilstaan om iemand af te zetten of weer op te halen.

Fiets

Er is een ruime fietsenstalling aan het vaccinatiecentrum.

Openbaar vervoer

Ruiseledenaren kunnen de het vaccinatiecentrum bereiken met het openbaar vervoer. Neem buslijn 15 Gent-Drongen-Nevele-Tielt, met haltes in Ruiselede (Grensstraat, Vossenhol, Ommegangstraat, Polenplein, Markt, Tieltstraat en Pontstraat) en stap af aan de halte El Parador aan de Ruisleedsesteenweg (500m van het vaccinatiecentrum).

Lijn 15 Gent-Drongen-Nevele-Tielt

Lijn 15 Tielt-Nevele-Drongen-Gent

Een extra belbushalte ter hoogte van het vaccinatiecentrum werd toegevoegd aan het belbusgebied 77 Tielt. Je reserveert via 059 56 52 56.

Via de routeplanner van De Lijn stippel je jouw route vlot uit:

https://www.delijn.be/nl/overdelijn/nieuws/bericht/27302_vlot-en-veilig-naar-het-vaccinatiecentrum

Hulp nodig?

Lukt het je niet om met eigen vervoer, met hulp van vrienden of familieleden, of met het openbaar vervoer het vaccinatiecentrum in Tielt te bereiken? Neem dan, na ontvangst van je uitnodigingsbrief met vaccinatiedatum, contact op met de Minder Mobielen Centraal van het Sociaal Huis via 051 68 94 84 of ocmw@ruiselede.be