Vaccinatiecentrum Tielt: mobiliteit

De inwoners van Ruiselede zullen hun vaccin toegediend krijgen in het Vaccinatiecentrum Europahal Tielt, Generaal Maczekplein 5.

Hoe bereik ik Vaccinatiecentrum Europahal?

Op alle grote invalswegen richting Tielt komende uit de deelnemende gemeenten zijn duidelijke richtingaanwijzers voorzien, in de kleur van het vaccinatiecentrum. Om het verkeer zo vlot mogelijk te laten doorstromen, wordt iedereen naar de Tieltse Ringlaan geleid. Van daaruit is de Europahal perfect bereikbaar en in die omgeving is er ook voldoende parkeerruimte. Na de inenting vind je even makkelijk de weg terug richting Ringlaan, dankzij de ‘uitrit vaccinatiecentrum’-borden.

Hoe is het vaccinatiecentrum zelf ingericht?

Om logistieke en hygiënische redenen, is de ingang van het vaccinatiecentrum achteraan en de uitgang vooraan het gebouw gesitueerd. Ter plaatse is dat duidelijk aangegeven, om alle vergissingen te voorkomen. 

Waar kan ik parkeren nabij de Europahal?

Langsheen de Ringlaan is gratis parking voorzien (te bereiken via de zijrijweg, ter hoogte van de sportvelden). Vlakbij de Europahal is de eigenlijke parking op het Generaal Maczekplein voorbehouden voor bezoekers aan het vaccinatiecentrum. Die parking is tijdelijk omgevormd tot blauwe zone, met een maximum parkeerduur van anderhalf uur.

Minder mobielen

Andersvaliden kunnen in de onmiddellijke nabijheid van het vaccinatiecentrum parkeren, vlakbij het zwembad. Voor minder mobielen is net voor de ingang een zogenaamde ‘Kiss & Ride’-zone ingepland, waar auto’s even mogen stilstaan om mensen af te zetten of weer op te halen. Die zone is duidelijk op en langs de rijbaan aangegeven.

Fiets

Aan de voorzijde van de Europahal is op het plein zelf een ruime bewaakte fietsenstalling voorzien, afgebakend met nadarhekkens.

Openbaar vervoer

Ruiseledenaren kunnen de Europahal in Tielt bereiken met het openbaar vervoer. Neem buslijn 15 Gent-Drongen-Nevele-Tielt, met haltes in Ruiselede (Grensstraat, Vossenhol, Ommegangstraat, Polenplein, Markt, Tieltstraat en Pontstraat) en stap af aan de halte Tramstraat in Tielt. Na ongeveer 10 minuten stappen, bereik je de Europhal. 

Lijn 15 Gent-Drongen-Nevele-Tielt

Lijn 15 Tielt-Nevele-Drongen-Gent

Een extra belbushalte ter hoogte van het vaccinatiecentrum (aan de Sherman-tank op het plein) werd toegevoegd aan het belbusgebied 77 Tielt.

Via de routeplanner van De Lijn stippel je jouw route vlot uit:

https://www.delijn.be/nl/overdelijn/nieuws/bericht/27302_vlot-en-veilig-naar-het-vaccinatiecentrum

Taxivervoer

Boek je rit via info@sswest.be of 0486 49 51 67 | www.shuttleservicewest.be 

Hulp nodig?

Lukt het je niet om met eigen vervoer, met hulp van vrienden of familieleden, of met het openbaar vervoer het vaccinatiecentrum in Tielt te bereiken? Neem dan, na ontvangst van je uitnodigingsbrief met vaccinatiedata, contact op met de Minder Mobielen Centraal van het Sociaal Huis via 051 68 94 84 of ocmw@ruiselede.be