UiT-kalender

Via de UiT-databank kunnen particulieren en verenigingen hun aanbod aan activiteiten en evenementen aan het grote publiek bekend maken. Deze databank vormt de basis voor het lokale overzicht op de website van het gemeentebestuur en voor de opmaak van de gemeentelijke maandelijkse papieren activiteitenkalender (mits de activiteiten voor de 15e van de maand voorafgaand werden ingevoerd).

Je activiteiten invoeren kan via www.uitdatabank.be. Voor hulp bij het invoeren kan je hier terecht.

Deze online databank is niet alleen een bron van informatie voor de gemeentelijke diensten of het grote publiek, maar is bovendien een handig instrument voor de betrokken verenigingen om een overlapping van activiteiten te voorkomen.

Daarnaast zorgt het UiT-netwerk er ook voor dat de ingevoerde activiteiten overgenomen worden door tal van regionale en nationale media.

Zorg ervoor dat je de kalender correct invult. De door jou ingevulde fouten worden immers overgenomen.

Tips bij het invoeren

  • Wees geduldig bij het invoeren. Geef de databank de tijd om je gegevens stap voor stap te verwerken.
  • Vooraleer je een activiteit invoert: kijk goed na of de activiteit niet reeds ingevoerd werd door iemand anders.
  • Wanneer activiteiten ingevoerd worden, is het best om NIET aan te vinken of de activiteit enkel voor leden is of op afspraak is. Wanneer dit wel gebeurt, dan verschijnt de activiteit niet in de databank en dan kunnen we ze ook niet meenemen in onze papieren kalender! DUS: hou je activiteit zo open mogelijk en duid dan ook niet aan dat ze enkel voor leden of op afspraak is!
  • Wanneer een activiteit van een Ruiseleedse vereniging doorgaat in een andere gemeente, is het best om bij locatie de verzamelplaats in Ruiselede toe te voegen.
  • Heb je een activiteitenoverzicht of een jaarprogramma van je vereniging? Bezorg deze dan zeker als back-up aan de Dienst Communicatie. Zo hebben we ook een zicht op eventuele problemen met de UiT-databank.