NIEUW! Tielts Plateau-fietsroute

Het traject van 53,9 km loopt door Tielt, Ruiselede en Wingene en laat je kennismaken met de schitterende uitzichten op het Tielts Plateau. Onderweg bewonder je maalvaardige windmolens en proef je van hoeve-ijsjes. De route ontsluit ook heel wat bos- en natuurgebieden zoals de Vagevuurbossen, het Sint-Pietersveld, de Vorte Bossen en de Meikensbossen. Geniet van de vele panoramisch zichten, zoals die vanop de Poelberg en kom even op adem met wat streeklekkers in de lokale horeca.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en heeft 3 startpunten: Markt Tielt, Markt Ruiselede en het gemeenteplein van Wingene. Aan deze drie startpunten staat telkens een startbord.

Herwerking fietsaanbod

De lancering van de Tielts Plateau-fietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Westtoer speelt daarbij nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs de fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd.

Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’. Dit is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden alsook de gastronomische troeven in West-Vlaanderen presenteert. Het hoeft je dan ook niet te verwonderen dat je onderweg meerdere melkhoeves passeert waar ze heerlijk hoeve-ijs scheppen. De route ontsluit ook heel wat bos- en natuurgebieden zoals de Vagevuurbossen, het Sint-Pietersveld, de Vorte Bossen en de Meikensbossen. Geniet van de vele panoramische zichten, zoals die vanop de Poelberg en kom even op adem met wat streeklekkers in de lokale horeca.

Alle nieuwe en herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer en partners (diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.).

Via visitwestvlaanderen.be vind je alle informatie over deze nieuwe fietsroute terug en kan er een gratis pdf-bestand met routekaart (zie bijlage) en gpx-bestand van het traject worden gedownload.

Externe links