SWAP Tienerwerking

SWAP is een vakantieprogramma voor tieners van 6de leerjaar t.e.m. 3de middelbaar. De sport- en jeugddiensten van Ruiselede, Wingene, Oostrozebeke, Meulebeke, Dentergem en Tielt werken hiervoor samen en organiseren jaarlijks (tijdens de herfst-, krokus-, paas- en zomervakantie) een leuk aanbod aan activiteiten.

Deze activiteiten, meestal daguitstappen, bevatten steeds een variatie van sport, cultuur en amusement.

In het verleden stond onder meer ski- en snowboarden, een musical en een dagje pretpark op het programma.

Activiteiten juli en augustus

Startdatum inschrijvingen 2021

Omdat er nog te veel onduidelijkheid was over het inrichten van uitstappen en het bijhorend (bus)vervoer worden de inschrijvingen voor SWAP-activiteiten uitgesteld naar woensdag 2 juni 2021, om 12u.

Zwemactiviteiten (Plopsaqua, Poolparty) worden geannuleerd. Alle andere activiteiten gaan gewoon door. Opgelet: op verplaatsing kunnen wij de kinderen niet zo goed beschermen als we dit op de sportsite kunnen doen. Aan de deelnemende kinderen wordt gevraagd om een mondmasker mee te nemen en dit op verzoek van de begeleiders te dragen.

1 juli: Pullpaintball & Quad

Bij deze activiteit trekken we naar de Dikkebusvijver waar we twee activiteiten doen: we rijden met quads door een parcours te velde, en we voeren verfoorlog met katapulten in een bos. Hierbij moeten we in teams verschillende opdrachten tot een goed einde brengen door tegenstanders aan te schieten.

7 juli: Karten

Karten is racen op een gesloten circuit met karts. In Kortrijk proberen we het circuit van Worldkarts uit.

14 juli: Transfo Adventure

Hoogtouwenparcours met deathride vanop de schoorsteen van een voormalige elektriciteitscentrale (Transfo Zwevegem), gecombineerd met aquaklimparcours, kajak en kleine stuntactiviteiten (o.a. overkopschommel, pamperpaal,…)

19 augustus: Tsjaka Adventure

Een bijzonder avontuurlijk dagprogramma: touwenklimparcours, muurklimmen, deathride, mangrove, paintball (met geweren), boogschieten en speleologie.

24 augustus: Waterski & Moeras

Aan de prachtige Donkvijver, uitgerust met een kabelbaan, doen we verschillende activiteiten: waterskiën, via ferrata en een moerasparcours.

26 augustus: Drone 2.0

Vliegen en stunten met een drone, na een kleine opleiding in de sporthal van Zwevzele, onder leiding van ‘Drone Academy Roeselare’.

Blijf op de hoogte!

Wijzigingen in de maatregelen en andere onvoorziene omstandigheden kunnen er nog steeds voor zorgen dat wij bijkomende aanpassingen moeten doorvoeren. Uiteraard doen wij ons uiterste best om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Bij deze dan ook een warme oproep:

  • Schrijf jullie in op de gemeentelijke nieuwsbrief “Kinderen en tieners” via ruiselede.be/nieuwsbrieven;
  • Volg Gemeente Ruiselede op Facebook;
  • Check regelmatig uw mailbox;
  • Hou de gemeentelijke website in het oog.

Inschrijven SWAP