Straatlamp defect? Meld het!

Een goede straatverlichting draagt bij tot de verkeersveiligheid én het veiligheidsgevoel in de buurt. Buurtbewoners zien meestal als eerste wanneer een lamp stuk is.

Fluvius staat in voor de lokale openbare verlichting in steden en gemeenten. Het onderhoud van de verlichting langs gewestwegen gebeurt door Fluvius én door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Op de lichtmast kan je zien wie de verlichting beheert (gele stickers voor Fluvius en witte stickers of cijfermarkeringen voor AWV).

Melden van een defect

Een defecte straatlamp kan je melden via de website van Fluvius of via het gratis nummer 0800 63 535.
Geef het nummer dat op de paal of steun vermeld staat. Ken je het nummer niet, dan kan je het adres opgeven waar de defecte lamp staat of die locatie aanduiden op een kaartje. Door alles correct en volledig in te vullen, kan Fluvius de herstelling snel uitvoeren.

Betreft het een straatlamp op de gewestweg N37 (ring), dan kan dit via www.meldpuntwegen.be of op het gratis nummer 0800 63 535.

Uiteraard kan je ook terecht bij de gemeentelijke diensten via technischedienst@ruiselede.be en op 051 70 84 22.

OPGELET, hou rekening met onderstaande vooraleer melding te maken:

  • Op landelijke wegen worden de lichten steeds gedoofd om 23u en opnieuw ontstoken om 5u
  • De monumentenverlichting en verlichting aan de sportsite wordt om 23u gedoofd en wordt ’s morgens niet opnieuw ontstoken

Gerelateerde items