Starten met een eigen zaak

Ondernemen is ook in Ruiselede ontzettend belangrijk. 

Het gemeentebestuur heeft een belangrijke rol te spelen in de ondersteuning van het ondernemerschap. We dienen er immers voor te zorgen dat de aantrekkingskracht van ons centrum op bewoners, handelaars, bedrijven en bezoekers behouden blijft of versterkt wordt. Meer ondernemers en handelaars in de gemeente betekent immers meer jobs, een ruimer aanbod van diensten en producten, minder leegstand in handels- en bedrijfspanden, meer dynamiek in de gemeente, … 

Brochure

'Mijn eigen zaak. Starten met kennis van zaken'

Gratis starten

Voor de start van een onderneming moet je als starter verschillende stappen doorlopen. Eén van deze stappen is de registratie bij een ondernemingsloket. Dit kost momenteel € 82,50. De gemeente neemt deze kost voor haar rekening. Of je als starter in aanmerking komt voor deze tegemoetkoming, wordt omschreven in het reglement 'Gratis starten'.
Er dienen geen grote formaliteiten ondernomen te worden hiervoor. De dienst Lokale economie neemt contact op met jou als starter en gaat na of of je in aanmerking komt. Eens deze formaliteiten in orde zijn, wordt de kost terug betaald. Zie Aanvraagformulier subsidie 'Gratis starten'.

Voor meer info kan u terecht bij de Dienst Lokale Economie 

Actie voor starters-cadeaubon

Sinds 1 maart 2016 schenkt het gemeentebestuur aan alle startende ondernemers (in hoofdberoep) een Actie voor starters-cadeaubon met 200 credits.
Actie voor Starters definieert een starter als volgt: prestarters of starters max. 5 jaar actief in hoofdberoep, of indien al langer opgestart, een duidelijke wijziging in activiteit, en zaak gevestigd in West-Vlaanderen of woonplaats in West-Vlaanderen.

Via samenwerking met diverse partners biedt Actie voor Starters onder meer infosessies, netwerkmomenten, individuele begeleiding en opleidingen voor startende ondernemers aan.
Deelname aan een activiteit wordt betaald met credits. De eerste 1.000 credits ontvangt de starter gratis bij registratie op de website van Actie voor Starters.
De gemeente Ruiselede ondersteunt deze actie en haar starters door aan de starters  200 extra credits toe te kennen waarbij één credit = één euro.

Meer info: www.startandgo.be/nl  of op de Dienst Lokale Economie.