Feestelijke opening van het speelterrein en ontmoetingsplaats bij Weefschoolstraat – Kruiswegestraat – Knotwilgenwijk

Op zaterdag 29 juni 2024 werd het nieuwe speelterrein en ontmoetingsplaats gelegen tussen de Weefschoolstraat, Kruiswegestraat en de Knotwilgenwijk feestelijk geopend. De behoefte aan dit terrein ontstond door de ontwikkeling van een nieuwe verkaveling in de Weefschoolstraat en de vernieuwing van de Knotwilgenwijk, die beide de vraag naar een nabijgelegen speelplek vergrootten.

Enquête

In april 2023 werd een enquête gehouden om de wensen van de buurtbewoners in kaart te brengen. Er werd gevraagd naar de leeftijden van de kinderen, de voorkeur voor speeltoestellen en gewenste speelelementen. De uitkomst toonde aan dat er vooral behoefte was aan schommels, glijbanen, wippen en evenwichtstoestellen, bij voorkeur met een natuurlijke uitstraling. Op basis van deze informatie werden verschillende leveranciers benaderd en in de zomer van dat jaar werden diverse voorstellen ontvangen.

Nieuwe speeltoestellen 

Eind september 2023 besloot het schepencollege om het terrein, dat voorheen slechts een open grasveld met enkele veerwippen en een blotevoetenpad was, uit te breiden met een dubbele veerwip, een speelhuisje met toonbank en verrekijker, een draaimolen, een dubbele schommelportiek met vogelnestschommel en zitjes, een speelheuvel met stappaaltjes en glijbaan en klimhordes met net.

De plaatsing van deze speeltoestellen werd oorspronkelijk gepland voor januari 2024, maar door weersomstandigheden en technische uitdagingen kon dit pas in juni van dat jaar worden voltooid. Op zaterdag 29 juni 2024 vond de officiële opening plaats, bijgewoond door het voltallige schepencollege en buurtbewoners die persoonlijk waren uitgenodigd. Ruiseledenaren werden via Facebook en Gimme uitgenodigd om de feestelijke opening bij te wonen, die gelukkig samenviel met mooi weer!

Gepubliceerd opdinsdag 2 jul 2024 om 16:04