Sinterklaasactiviteiten

Het Sociaal Huis, de vrijetijdsdiensten en de Gezinsbond bundelen de krachten voor het organiseren van een aantal sinterklaasactiviteiten. Deze activiteiten worden gratis aangeboden. 

Sinterklaaszoektocht

Tijdens zijn geheim verkenningsbezoek in Ruiselede verloor Sinterklaas z’n Pieten even uit het oog. Die ondeugende Pieten besloten verstoppertje te spelen en nu vindt de Sint hen niet meer terug. Daarom is hij op zoek naar een aantal brave speurneuzen die willen helpen bij “Operatie Zoekpiet”!Tijdens zijn geheim verkenningsbezoek in Ruiselede verloor Sinterklaas z’n Pieten even uit het oog. Die ondeugende Pieten besloten verstoppertje te spelen en nu vindt de Sint hen niet meer terug. Daarom is hij op zoek naar een aantal brave speurneuzen die willen helpen bij “Operatie Zoekpiet”!

Ga jij mee op pad in Ruiselede om de ondeugende Pieten te zoeken? Zo pak je het aan!

  • Haal tijdens de openingsuren je startpakket af in het gemeentehuis of in de bibliotheek (Nieuwstraat 8). In dit startpakket vind je de routebeschrijving, een sticker 'Team Zoekpiet', een button 'Hulppiet', een Pietenpaspoort, een potlood en een diplomastrookje.
  • Volg de routebeschrijving en ga langs de uitgestippelde route op zoek naar de 20 raamstickers.
  • Op elke raamsticker staat één van de vermiste Pieten afgebeeld: Fietspiet, Poppenpiet, Muziekpiet,... Vind jij deze Pieten terug in het Pietenpaspoort? Vink ze dan aan met het speciale hulppietenpotlood! 

Na een wandeling van ongeveer 2,5 km door de centrumstraten eindigt je tocht met een goed gevuld Pietenpaspoort aan het gemeentehuis. Wil je graag een diploma ontvangen? Vergeet dan zeker niet om je diplomastrookje in de brievenbus van het gemeentehuis te deponeren!

Wanneer? 

De zoektocht is beschikbaar van zaterdag 19 november '21 t.e.m. zondag 4 december '22. 

Hoe deelnemen? 

De startpakketten kunnen afgehaald worden vanaf woensdag 16 november in de inkomhal van het gemeentehuis en in de bibliotheek, en dit telkens tijdens de openingsuren.

Diploma voor Zoekpieten

Sinterklaas wil alle flinke Zoekpieten belonen met een diploma. Deponeer na je zoektocht het strookje uit het startpakket in de brievenbus van het gemeentehuis. Op de dag van het Sintbezoek, 4 december, kan je vanaf 15u30 je persoonlijk diploma ophalen in Zaal Sport en Spel.

Kindertheater "Boink Kadul!!!"

Het ploft en het suist,

Het knispert en het ratelt.

Het toeft en het plingt: dat zal wel Boink Kadul zijn.

Liedjes, melodietjes en verhalen met de muziek van gitaren, accordeon, fluit, viool,…

Kom laat ons beginnen want Boink Kadul is niet van veel woorden.

Proef, zing, dans, hoor, lach, krijs en bewonder!

Waar?

Zaal Sport en Spel

Wanneer?

Zondag 4 december 2022

Voor wie?

Voor kinderen vanaf 3 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Start voorstelling?

14u30 (deuren open om 14u)

Hij komt! De lieve goede Sint!

Aansluitend op het kindertheater brengt de Sint een bezoekje aan alle kinderen uit Ruiselede. Iedereen, groot en klein, is welkom. Ook indien je de theatervoorstelling niet bijwoonde!

Breng je de tekening hieronder ingekleurd mee? Wie weet krijg je dan wel een geschenkje! Extra exemplaren zijn te verkrijgen in het gemeentehuis.