Samen erdoor

Vrijwilligen tijdens de Corona-crisis?

Het wemelt van activiteit. De Vlaamse Regering lanceert Vlaanderen Helpt en dat is voor jou vrijwilliger, goed nieuws. 

Facebook

Word lid van de facebookgroep 'Ruiselede: samen erdoor': https://www.facebook.com/groups/640994293110903/

Ster-telefonisten

Onze ster-telefonisten brengen licht in de duisternis! Ken je iemand die nood heeft aan wat aandacht en een goed gesprek? Geef de naam van deze persoon door via senioren@ruiselede.be of deponeer hem in de brievenbus van het Sociaal Huis, Kasteelstraat 1A.

Ik wil helpen

Wil je ons, andere organisaties of gewone mensen helpen? Spreek dan gerust mensen aan. Help altijd eerst personen in je directe omgeving (familie, vrienden, buren...).

Weet je niet zo goed tot wie je je moet wenden of heb je geen zicht op wat nodig is? Vul dan het digitale formulier in. Onze diensten nemen je op in onze lijst met vrijwilligers en nemen contact met je op om eventuele taken toe te wijzen. 

De voorwaarden om vrijwilliger te worden zijn momenteel streng en dat heeft uiteraard alles te maken met de verspreiding van het virus. Kom je nu niet in aanmerking? Niet getreurd, na de coronacrisis kom je vast weer aan de beurt om anderen te helpen. 

  • Je bent tussen 16 en 60 jaar oud. 
  • Je bent in goede gezondheid. 
  • Je vertoont geen ziektesymptomen: loopneus, hoesten, koorts, ... 
  • Je bent niet onlangs nog ziek geweest.
  • Je hebt recent voor zover je weet geen contact gehad met besmette coronapatiĆ«nten.
  • Je bent niet zwanger. 

Ik heb hulp nodig

Heb je een vraag? Of wil je beroep doen op de dienstverlening van het Sociaal Huis? Misschien bevind je je wel een moeilijke situatie of kan je moeilijk het huis uit? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Hulplijn 1712 

1712 is een professionele hulplijn voor burgers die een vraag hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling. De hulplijn is er zowel voor minderjarigen als voor volwassenen. 1712 is er voor slachtoffers, daders en omstaanders van geweld. De hulplijn is gratis en anoniem. 1712 kun je elke werkdag telefonisch, via e-mail of chat bereiken. Meer info vind je op 1712.be
1712 is een samenwerking tussen de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en de vertrouwenscentra kindermishandeling. 
 
Tijdens de coronacrisis verwacht hulplijn 1712 een toename van conflicten en geweld in gezinnen. De professionele 1712-hulpverleners staan klaar om meer oproepen hierover te beantwoorden en zullen tijdens de coronacrisis de telefoon en chat blijven bemannen. 

Awel

Kinderen en jongeren kunnen in deze verwarrende tijden voor een babbel via telefoon, mail of chat terecht bij Awel. Ook via 'Watwat' kunnen jongeren terecht voor meer vragen.

Opvoedingslijn

Je kind opvoeden gaat niet vanzelf.
De perfecte opvoeding bestaat immers niet.
Als je het even niet meer weet, is er de Opvoedingslijn.

CAW

Het CAW helpt je met al je welzijnsvragen.