Rioleringswerken: Brandstraat - Doomkerke

De werken omvatten de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, heraanleg van het centrumgedeelte van de Brandstraat en de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad in de Bruggesteenweg. Ook de gevaarlijke kruispunten ter hoogte van De Radio en het Amerikaplein worden heringericht. 

Op deze pagina vind je altijd de meeste recente updates van de werken. Hier geven we ook meteen de omleiding mee, die de nieuwe fase te weeg brengt. Wil je een volledig overzicht van de werken? Klik dan zeker door volledige planning onderaan de pagina. 

Werken na paasverlof

Vanaf 8 april worden de werken in de Brandstraat en omgeving verdergezet.

Hieronder volgt een overzicht van de planning. De uitvoering ervan is afhankelijk van de weersomstandigheden, bij regen is het niet mogelijk om asfalt of funderingen te leggen. 

Brandstraat tussen Oude Veldstraat en school De Linde

Deze zone wordt prioritair afgewerkt, volgens onderstaande planning. 

 • Op maandag 8 april is de Brandstraat onderbroken ter hoogte van nr. 8 gedurende 2 dagen. Er wordt een verbinding aangelegd tussen de grachten en de riolering in de rijweg en er wordt een herstelling uitgevoerd ter hoogte van de kerk.
 • Op 10 april wordt de fundering van de rijweg afgerond met een laatste laag steenslag.
 • Op 12 april wordt de onderlaag asfalt aangelegd.
 • Vanaf 15 april worden de voetpaden en opritten aangelegd, richting de kerk. De toplaag asfalt volgt einde mei of begin juni, afhankelijk van de voortgang en het weer.
 • Vanaf 20 mei volgt de rioleringsaanleg in het zijstraatje richting het voetbalterrein.

Oude Veldstraat

Hier sluiten nog enkele woningen aan op de riolering en wordt ook de onderlaag asfalt gepland.

 • De laatste huisaansluitingen worden uitgevoerd op 8 en 9 april.
 • Vanaf 10 april worden de grachten afgewerkt met nieuwe kopmuren en inbuizingen.
 • Op 30 april wordt de onderlaag asfalt gepland.
 • De toplaag asfalt wordt verwacht eind mei of begin juni, afhankelijk van de voortgang en het weer.

Brandstraat vanaf de school tot de Bruggesteenweg

Deze zone zal opgesplitst worden:

 • Vanaf 3 juni tot aan het zomerbouwverlof wordt riolering aangelegd vanaf de school tot aan Brandstraat 99. De onderlaag asfalt wordt naar verwachting midden september aangebracht.
 • Vanaf 12 augustus tot eind september wordt gewerkt vanaf Brandstraat 99 tot aan het kruispunt met de Bruggesteenweg. De onderlaag asfalt wordt normaal gesproken midden oktober aangelegd.

Bruggesteenweg tussen Krommekeerstraat en Brandstraat

De fietspaden, bermen en opritten worden verder afgewerkt. De toplaag asfalt wordt verwacht eind mei of begin juni, afhankelijk van de voortgang en het weer.

Bruggesteenweg tussen Brandstraat en Predikherenstraat

Hier starten de rioleringswerken op 8 april.

De riolering wordt aangelegd vanaf de Brandstraat richting de Predikherenstraat. Eerst wordt de bestaande rijweg opengebroken, waarna de rioleringsbuizen worden geplaatst in een vooruitschrijdende werkzone. Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen 06u30 en 17u00. Na de werkuren en in het weekend worden de opritten, in de mate van het mogelijke, toegankelijk gemaakt.

Omleiding

Als gevolg van deze werken zal de Brandstraat (het gedeelte tussen de kerk en de Bruggesteenweg) vanaf 8 april alleen nog bereikbaar zijn via Ruiselede en niet meer via Beernem. Het gedeelte van de Bruggesteenweg tussen de Krommekeerstraat en de Brandstraat wordt hiervoor terug open gesteld voor plaatselijk verkeer. Komende van Beernem dient de omleiding gevolgd te worden via de Maria-Aalterstraat, Hooggoed en de Krommekeerstraat.

Andere fases

In juni zullen de rioleringswerken aanvangen in de Gentse Veldstraat & Planterijstraat. In augustus zullen de werken zich verplaatsen naar de Smisseweg, en zal ook het kruispunt van de Wingenesteenweg onder handen worden genomen. We verwachten deze fasen af te ronden tegen eind 2024. Meer informatie hierover zal nog volgen.

Bekijk hier de volledige planning

Bovenstaande planning is gebaseerd op de werkplanning van de aannemer. Blijf up-to-date via de nieuwsbrief van Aquafin of volg het project via https://www.aquafin.be/nl-be/particulieren/rioleringswerken-in-je-buurt/20003c-riolerings-en-wegeniswerken-brandstraat-doomkerke

Contactpersoon