Reservaties zalen en inschrijvingen

Digitale toepassing inschrijvingen en zaalreservatie

Sinds april 2020 werken we zowel voor het reserveren van de gemeentelijke infrastructuur als voor het inschrijven voor gemeentelijke activiteiten, via een digitale toepassing die beschikbaar is via:

Reserveren en inschrijven

Concreet betekent dit dat u hiervoor niet meer fysiek naar het gemeentehuis hoeft te komen. Met enkele muisklikken kan u via uw computer voortaan een reservatie of inschrijving regelen. Uiteraard kan u met uw vragen nog steeds bij de gemeentelijke diensten terecht. Vooraleer u reservaties kan uitvoeren, dient u zich eerst te registreren. Raadpleeg daarvoor zeker de handleidingen die hiervoor beschikbaar zijn (zie hieronder).

Kort

 • Bij een eerste bezoek zal u zich moeten registreren. Maak hier een keuze:
  • Wil je jezelf of je kinderen kunnen inschrijven voor een gemeentelijke activiteit, dan registreer je je hier als een familie.
  • Wil je gemeentelijke zalen kunnen reserveren, dan registreer je je hier als een klant.
   • Opgelet: reserveer je voor een vereniging en kreeg je van ons geen login? Registreer je dan NIET als vereniging maar als KLANT MET JE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Maak zelf geen (nieuwe) vereniging aan. Wij koppelen je achter de schermen aan de verenigingen die al aan het systeem werden toegevoegd. Registreren als bedrijf kan uiteraard wel, maar weet dat niet alle gemeentelijke zalen door bedrijven gereserveerd kunnen worden.
  • Eens je geregistreerd bent als één van beide, kan je achteraf alsnog stappen zetten om binnen hetzelfde account verschillende acties te kunnen uitvoeren.
  • Vul je login-gegevens in en registreer je.
 • Na het succesvol registeren, ontvang je een e-mail. Nadat je de link in deze mail bevestigd hebt, kan je je aanmelden. Raadpleeg de handleidingen om de verdere stappen te zetten.

Inschrijvingen

Sinds 1 april kan u het overzicht aan gemeentelijke activiteiten via ruiselede.be/reservaties raadplegen onder de titel 'Activiteiten' zonder dat u zich hoeft te registreren. De toekomstige activiteiten zullen zichtbaar zijn, maar staan nog niet open voor inschrijving. De inschrijvingsdatum kan u naast de titel van de activiteiten terugvinden in de kolom 'status'. Vooraleer u kan inschrijven dient u zich eerst te registreren.

Zaalreservaties

De diensten namen de zaalreservaties uit het oude systeem reeds over. Vanaf 1 april zullen geen reservaties meer in dit oude overzicht opgenomen worden, maar dient u deze zelf te doen via ruiselede.be/reservaties.

Ondervindt u wat moeilijkheden bij het reserveren van zalen en kan u wat extra uitleg gebruiken? Neem contact met ons op via info@ruiselede.be.