Reservaties zalen en inschrijvingen

Digitale toepassing inschrijvingen en zaalreservatie

Sinds april 2020 werken we zowel voor het reserveren van de gemeentelijke infrastructuur als voor het inschrijven voor gemeentelijke activiteiten, via een digitale toepassing die beschikbaar is via:

Reserveren en inschrijven

Concreet betekent dit dat u hiervoor niet meer fysiek naar het gemeentehuis hoeft te komen. Met enkele muisklikken kan u via uw computer voortaan een reservatie of inschrijving regelen. Uiteraard kan u met uw vragen nog steeds bij de gemeentelijke diensten terecht. Vooraleer u reservaties kan uitvoeren, dient u zich eerst te registreren. Raadpleeg daarvoor zeker de handleidingen die hiervoor beschikbaar zijn (zie hieronder).

Kort

 • Bij een eerste bezoek zal u zich moeten registreren. Maak hier een keuze:
  • Wil je jezelf of je kinderen kunnen inschrijven voor een gemeentelijke activiteit, dan registreer je je hier als een familie.
  • Wil je gemeentelijke zalen kunnen reserveren, dan registreer je je hier als een klant.
   • Opgelet: reserveer je voor een vereniging en kreeg je van ons geen login? Registreer je dan niet als vereniging maar als klant met je persoonlijke gegevens. Maak zelf geen (nieuwe) vereniging aan. Wij koppelen je achter de schermen aan de verenigingen die al aan het systeem werden toegevoegd. Registreren als bedrijf kan uiteraard wel, maar weet dat niet alle gemeentelijke zalen door bedrijven gereserveerd kunnen worden.
  • Eens je geregistreerd bent als één van beide, kan je achteraf alsnog stappen zetten om binnen hetzelfde account verschillende acties te kunnen uitvoeren.
  • Vul je login-gegevens in en registreer je.
 • Na het succesvol registeren, ontvang je een e-mail. Nadat je de link in deze mail bevestigd hebt, kan je je aanmelden. Raadpleeg de handleidingen om de verdere stappen te zetten.

Inschrijvingen

U kan het overzicht aan gemeentelijke activiteiten via ruiselede.be/reservaties raadplegen onder de titel 'Activiteiten' zonder dat u zich hoeft te registreren. De toekomstige activiteiten zullen hier zichtbaar zijn, maar staan nog niet open voor inschrijving. De inschrijvingsdatum kan u naast de titel van de activiteiten terugvinden in de kolom 'status'.

Wat kan je in afwachting van de inschrijving doen?
Om in te schrijven werken we met een digitale toepassing. Registreer je ruime tijd vooraf en maak daarbij een familieprofiel aan. Vul vervolgens je gezinsprofiel aan. Voeg hier alle gezinsleden aan toe. Zorg er ook voor dat voor alle kinderen de medische fiches goedgekeurd werden en dat er een huisarts toegevoegd werd. Op die manier zal de inschrijving veel vlotter verlopen. Zonder deze gegevens zal de inschrijving niet uitgevoerd kunnen worden.

Zaalreservaties

Zaalreservaties doorgegeven kan via ruiselede.be/reservaties.

Ondervindt u wat moeilijkheden bij het reserveren van zalen en kan u wat extra uitleg gebruiken? Neem contact met ons op via info@ruiselede.be.

Opgelet : wanneer je eerder een account hebt aangemaakt, of accountgegevens toegestuurd kreeg, en je je gebruikersnaam niet meer kent, neem dan contact op met de vrijetijdsdiensten via info@ruiselede.be. Maak dus zelf geen tweede account aan! Dit geldt ook voor de klantenprofielen die door de vrijetijdsdiensten aangemaakt werden voor verenigingen.