Recht op vakantie voor iedereen

Nood hebben aan rust en ontspanning? Er even tussenuit willen? Dit is iets wat iedereen herkent. Dit is iets waar iedereen recht op heeft. Toch?! In de praktijk zien we te vaak dat mensen verstoken blijven van al het moois dat toerisme te bieden heeft. Daarom probeert Rap Op Stap een steentje bij te dragen aan de weg naar recht op vakantie voor iedereen.

VOC Opstap startte een aantal jaar geleden met een Rap Op Stap kantoor. Het past perfect in hun doelstelling om het recht op vrije tijd voor iedereen te verdedigen. Ondertussen telt elke provincie in Vlaanderen tientallen kantoren en hun aantal blijft nog steeds toenemen. 

Op 2 juni 2021 opent er een nieuw Rap Op Stap kantoor in Roeselare, met vaste openingsmomenten. Een fantastische groep vrijwilligers staan klaar om er de klanten te ontvangen.

Een Rap Op Stap kantoor is een laagdrempelige weg om vakantie tot bij mensen met een kleine portemonnee te brengen. Klanten ontdekken er een groot aanbod aan sport, cultuur, daguitstappen, kampen en reizen. Iedereen Verdient Vakantie voorziet een toeristisch aanbod aan sociaal tarief, VRIJUIT een cultureel en sportaanbod. Het Rap op Stapkantoor gaat zelf ook op zoek naar lokaal kortingsaanbod. Voor mensen met weinig vrijetijdservaring en -vaardigheden is een uitstap in de buurt immers vaak een eerste keer op stap. De vrijwilligers helpen de bezoekers ook met praktische zaken zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. Op een gemoedelijke manier, in vakantiesfeer. Al dan niet met een kopje koffie 

Wie heeft recht op deze vakantiemogelijkheden aan verlaagd tarief?  

  • Personen met een verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit (gemakkelijk te checken! ➡ Check het klevertje: onderaan vind je drie cijfers, is het laatste een 1? Dan heb je recht op de korting!) 
  • Personen met een laag inkomen (op basis van de tabel armoededrempel) 
  • Personen in budgetbeheer 
  • Personen met recht op het kansentarief met bijvoorbeeld een UiTPAS of vrijetijdspas Roeselare 
  • Personen aan het werk in een maatwerkbedrijf 

Praktische informatie kantoor Tielt:

Praktische informatie kantoor Roeselare:   

  • Vaste openingsmomenten: elke woensdag van 14u tot 16u30 en de eerste zaterdag van de maand van 9u30 tot 12u. 
  • Stationsplein 46, 8800 Roeselare
  • Vragen? 051 20 65 59 of rosroeselare@vocopstap.be

Meer info op op zoek naar een Rap op Stapkantoor dichtbij jou in de buurt?  Check Rap Op Stap.

Gepubliceerd opwoensdag 26 mei 2021 om 09:18