Psychologische ondersteuning voor kinderen en jongeren

Binnen het project eerstelijnspsychologische zorg kan je bij de aangesloten psychologen terecht voor enkele gesprekken aan terugbetalingstarief. Zelf betaal je voor individuele gesprekken 11 euro (of 4 euro als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds).

Voor groepslessen betaal je 2,5 euro per les (max. 8 groepssessies per 12 maanden voor gewone trajecten of max. 15 groepssessies per 12 maanden voor gespecialiseerde trajecten).

Meer informatie kan je vinden op de website: www.wingg.be

Zelf nood aan psychologische ondersteuning?

Vanaf heden kan je ook in Ruiselede terecht bij eerstelijnspsychologe Marjolein Devriendt voor (gespecialiseerde) eerstelijnszorg.

Kinderen, jongeren & hun gezin kunnen bij haar terecht voor individuele begeleiding. Zeer regelmatig worden er ook gerichte groepssessies ingericht om het welzijn van kinderen, jongeren en hun gezin te stimuleren (bv. Rots- en water, Relax Body-Happy Heart, omgaan met piekeren, angst en stress).

Meer info over Marjolein: www.psycholoog.be/marjolein-devriendt

Praktische informatie:

Afspraken gaan steeds door op vrijdagnamiddag (tussen 13u00 en 18u00), na afspraak, in lokaal 2/3 in de bibliotheek (Nieuwstraat 8, 8755 Ruiselede).

Op maandag, woensdagnamiddag en donderdag is een afspraak mogelijk in Tielt (dertig zilverlingenstraat 50, 8700 Tielt) of outreachend op school, thuis of in de natuur.

Afspraak maken kan via:  

Woon je in Ruiselede, wil je graag beroep doen op een eerstelijnspsychologe, maar is de afstand te ver voor jou? Maak gebruik van onze minder mobielen centrale. Een vrijwilliger brengt je veilig op je bestemming. Vraag je rit aan bij het Sociaal Huis van Ruiselede via 051 68 94 84.

Groepsessies

Be yourselfie

In zes groepssessie gaan we aan de slag om je piekergedachten, angsten en stress onder controle te houden. Je brengt je lichaam en hoofd tot rust. Je krijgt concrete tips voor een betere nachtrust, concentratie en energie. 

Datum: 25/04, 29/04, 06/05, 13/05, 23/05 en 30/05 telkens van 18u -19u30 met feedbackgesprekken op 20/06 tussen 16u - 19u30

Locatie: De Kaplote (Kaplotestraat 3, 8750 Wingene)

Prijs: Gratis voor de volledige reeks via ELP

Leeftijd: jongeren uit het secundair onderwijs

Onder begeleiding van: Eva Constant en Marjolein Devriendt

Inschrijven en vragen via constant.eva@gmail.com

Relax Body - Happy Heart

In deze lessenreeks van vijf lessen leer je omgaan met prikkelgevoeligheid. Op een creatieve manier of aan de hand van yoga en massage leer je positief denken en voelen. Er worden ook ademhalingsspelletjes gespeeld en je leert op met creatieve methodieken ontspannen.

Datum: Vrijdag 2,9 en 23 februari - 1, 8, 15, 22 en 29 maart telkens van 16u00 tot 17u30 

Locatie: Het Portaal (Nieuwstraat 8, 8800 Ruiselede)

Prijs: 20 euro voor de volledige reeks

Leeftijd: kinderen van de lagere school

Onder begeleiding van: Marjolein Devriendt

Inschrijven en vragen via 0479 81 43 59 of marjolein.devriendt@gmail.com

schrijf je hier in! 

In je kracht in 't Kaarsenhof

Op expeditie in de natuur

Dit natuurkamp draait om vrij spelen, bewegen en samenwerken in de natuur. Kinderen leren keuzes maken, ontdekken wat ze nodig hebben en ontwikkelen hun talenten door activiteiten zoals helpen in de boomgaard, koken, stal uitmesten, wandelen met de hond, pony's verzorgen en creatief bezig zijn. Veerkracht wordt gestimuleerd met creatieve methoden en Rots en Water. Het unieke aanbod biedt vrijheid voor kinderen om te kiezen en te ontdekken wat hen aanspreekt. Niets is verplicht, alles is mogelijk.

Datum: 21, 22 en 23 augustus 2024 

Locatie: 't Kaarsenhof - Landsmanstraat 18, Zwevezele

Leeftijd: 6 tot 15 jaar

Onder begeleiding van: Katrien Van Hoe en Marjolein Devriendt

Inschrijven en vragen via 0479 81 43 59 of marjolein.devriendt@gmail.com

In je kracht in 't Nest

Relax body happy heart

Ontdek de kracht van 't Nest: Relax en een vrolijk hart gegarandeerd! Dit programma is perfect voor jouw kind als het graag diverse vormen van ontspanning wil ervaren, zoals yoga en massage. Het stimuleren van de zintuigen gebeurt tijdens mindful wandelingen, terwijl je je eigen kracht, moed en innerlijke rust verkent en leert benutten. Laad op te midden van dieren, geniet van vrij spel in de natuur, voer dieren en laat jezelf heerlijk verwennen. Dit krachtige kamp biedt contact met kinderen van verschillende leeftijden, bevordert rust op een creatieve manier met muziek en beweging, brengt ontspanning in de natuur en zorgt voor veel actie en spelplezier.

Datum: 1 en 2 juli 2024 

Locatie: Dorpsboerderij Nest, Schuiferskapelle

Leeftijd: 6 tot 13 jaar

Onder begeleiding van: Maaike Tyvaert en Marjolein Devriendt

Inschrijven en vragen via 0479 81 43 59 of marjolein.devriendt@gmail.com

Binnenste buiten

Dit aanbod is perfect voor jouw kind als het graag op een speelse en creatieve manier emoties wil ontdekken. Hier leert het omgaan met boosheid, angsten en andere onaangename gevoelens. Ontdek en ontwikkel je eigen kracht, durf en rust, terwijl je geniet van rustgevende momenten met dieren. Ravot vrij in de natuur, voeder dieren, en laat je creativiteit de vrije loop!

Datum: 12 en 13 augustus 2024 

Locatie: Dorpsboerderij Nest, Schuiferskapelle

Leeftijd: 6 tot 13 jaar

Onder begeleiding van: Isabel Van Hecke en Marjolein Devriendt

Inschrijven en vragen via 0479 81 43 59 of marjolein.devriendt@gmail.com

Talent in zich(t)!

Dit aanbod is ideaal voor jouw kind als het graag op een speelse en creatieve manier de eigen talenten wil ontdekken. Hier leert het oplossingsgericht en creatief denken, terwijl het zelfvertrouwen en samenwerking worden gestimuleerd. Geniet van rustmomenten met dieren, ravot vrij in de natuur, voeder dieren en laat je creativiteit bloeien.

Het kamp bevordert creativiteit via beeld, muziek en beweging, en omvat talentenspel met de Rots-en Watermethodiek. Een perfecte mix van actie en spelplezier!

Datum: 19 en 20 augustus 2024 

Locatie: Dorpsboerderij Nest, Schuiferskapelle

Leeftijd: 6 tot 13 jaar

Onder begeleiding van: Maaike Tyvaert en Marjolein Devriendt

Inschrijven en vragen via 0479 81 43 59 of marjolein.devriendt@gmail.com