Psychologische ondersteuning voor kinderen en jongeren

Binnen het project eerstelijnspsychologische zorg kan je bij de aangesloten psychologen terecht voor enkele gesprekken aan terugbetalingstarief. Zelf betaal je voor individuele gesprekken €11 (of  4 als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds).

Voor groepslessen betaal je €2,5 per les (max. 8 groepssessies per 12 maanden voor gewone trajecten, max. 15 groepssessies per 12 maanden voor gespecialiseerde trajecten).

Meer informatie kan je vinden op de website: www.wingg.be

Zelf nood aan psychologische ondersteuning?

Vanaf heden kan je ook in Ruiselede terecht bij eerstelijnspsychologe Marjolein Devriendt voor (gespecialiseerde) eerstelijnszorg.

Kinderen, jongeren & hun gezin kunnen bij haar terecht voor individuele begeleiding. Zeer regelmatig worden er ook gerichte groepssessies ingericht om het welzijn van kinderen, jongeren en hun gezin te stimuleren (bv. Rots- en water, Relax Body-Happy Heart, omgaan met piekeren, angst en stress).

Meer info over Marjolein: www.psycholoog.be/marjolein-devriendt

Praktische informatie:

Afspraken gaan steeds door op vrijdagnamiddag (tussen 13u00 en 18u00), na afspraak, in lokaal 2/3 in de bibliotheek (Nieuwstraat 8, 8755 Ruiselede).

Op maandag, woensdagnamiddag en donderdag is een afspraak mogelijk in Tielt (dertig zilverlingenstraat 50, 8700 Tielt) of outreachend op school, thuis, in de natuur.

Afspraak maken kan via:  

"Relax Body- Happy Heart"

Een groepssessie “Relax Body-Happy Heart” staat gepland van 18/11/22 tot 16/12/22 en is gericht op kinderen van basisschoolleeftijd (eerste tot zesde leerjaar).

In de documenten hieronder meer info rond de reeks en wat achtergrond zodat je een beeld krijgt wat de groepssessies inhouden, op welke wetenschappelijke inzichten deze is gebaseerd en welke specifieke doelgroep in aanmerking komt.