Psychologische ondersteuning voor kinderen en jongeren

Binnen het project eerstelijnspsychologische zorg kan je bij de aangesloten psychologen terecht voor enkele gesprekken aan terugbetalingstarief. Zelf betaal je voor individuele gesprekken 11 euro (of 4 euro als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds).

Voor groepslessen betaal je 2,5 euro per les (max. 8 groepssessies per 12 maanden voor gewone trajecten of max. 15 groepssessies per 12 maanden voor gespecialiseerde trajecten).

Meer informatie kan je vinden op de website: www.wingg.be

Zelf nood aan psychologische ondersteuning?

Vanaf heden kan je ook in Ruiselede terecht bij eerstelijnspsychologe Marjolein Devriendt voor (gespecialiseerde) eerstelijnszorg.

Kinderen, jongeren & hun gezin kunnen bij haar terecht voor individuele begeleiding. Zeer regelmatig worden er ook gerichte groepssessies ingericht om het welzijn van kinderen, jongeren en hun gezin te stimuleren (bv. Rots- en water, Relax Body-Happy Heart, omgaan met piekeren, angst en stress).

Meer info over Marjolein: www.psycholoog.be/marjolein-devriendt

Praktische informatie:

Afspraken gaan steeds door op vrijdagnamiddag (tussen 13u00 en 18u00), na afspraak, in lokaal 2/3 in de bibliotheek (Nieuwstraat 8, 8755 Ruiselede).

Op maandag, woensdagnamiddag en donderdag is een afspraak mogelijk in Tielt (dertig zilverlingenstraat 50, 8700 Tielt) of outreachend op school, thuis of in de natuur.

Afspraak maken kan via:  

Woon je in Ruiselede, wil je graag beroep doen op een eerstelijnspsychologe, maar is de afstand te ver voor jou? Maak gebruik van onze minder mobielen centrale. Een vrijwilliger brengt je veilig op je bestemming. Vraag je rit aan bij het Sociaal Huis van Ruiselede via 051 68 94 84.

Groepsessies

Healing Art 

Healing Art is een creatieve reeks waarbij je al tekenend verbinding legt tussen je binnenwereld ende buitenwereld. We gaan in 8 sessies via creatieve methodieken zoals klei, verf, tekenen … onszelf beterleren kennen. Er wordt gewerkt met gerichte thema’ s: emoties, talenten, zelfbeeld, wensen en doelen … 

WIE? Kinderen van de lagere school
WANNEER?
Maandag 18 en 25 september - 2, 9, 16 en 23 oktober - 13 en 20 november telkens van 16u30 tot 18u00
WAAR? Creativiteitslokaal in basisschool De Kiem (Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede)
INFO Via marjolein.devriendt@gmail.com of 0479 81 43 59

Schrijf je hier in!

Relax Body - Happy Heart

In deze lessenreeks van vijf lessen leer je omgaan met prikkelgevoeligheid. Op een creatieve manier of aan de hand van yoga en massage leer je positief denken en voelen. Er worden ook ademhalingsspelletjes gespeeld en je leert op met creatieve methodieken ontspannen.

WIE? Kinderen van de lagere school
WANNEER? 
Vrijdag 2,9 en 23 februari - 1, 8, 15, 22 en 29 maart telkens van 16u00 tot 17u30
WAAR? Het Portaal (Nieuwstraat 8, 8800 Ruiselede)
PRIJS? 20 euro voor de volledige reeks
INFO Via marjolein.devriendt@gmail.com of 0479 81 43 59

schrijf je hier in! 

Laat ze stralen 

Welzijn is essentieel voor het opgroeien van kinderen en jongeren. Maar soms hebben ze een beetje extra hulp nodig om hun volledige potentieel te bereiken. Daarom bieden wij sessies voor kinderen en jongeren die gericht zijn op het bevorderen van een gezond welzijn.

Er is keuze uit één of meerdere modules: 

1. HEALINGART

De reeks Healing Art is geschikt voor elke kind/tiener die houdt van kunst en creativiteit. Als je tekent, leg je een verbinding tussen je binnenwereld en de buitenwereld. We gaan in 8 sessies via creatieve methodieken zoals klei, verf, tekenen ... de eigen binnenwereld verkennen.

WIE? Kinderen van de lagere school en middelbare school
WANNEER? 
Vanaf september 
WAAR? Dansschool Nele (Kalbergstraat 128, 8780 Oostrozebeke)
INFO Organisator door Marjolein Devriendt i.s.m. Isabelle Vanhecke via marjolein.devriendt@gmail.com

2. OVER DROMEN EN EMOTIES

We ontdekken spelenderwijs en op een creatieve manier hoe goed te communiceren met leeftijdsgenootjes en om te gaan met conflicten. En tussendoor durven we ook wel eens te dromen…van een wereld zonder moeilijkheden...

De sessies worden begeleid door Hanne Colpaert (orthopedagoog) en Frederic Blancke (psychotherapeut). Vijf sessies van 1,5u. Er is een individueel intakegesprek voorzien met de ouder(s) en een individueel afrondend gesprek na de reeks (inbegrepen in prijs).

WIE? Kinderen tussen 7 en 11 jaar
WANNEER?
Zaterdag 16, 23 en 30 september - 7 en 14 oktober telkens van 10u30 - 12u00
WAAR? Dromen over Hoop (Hulstplein 2, 8700 Tielt)

Inschrijf je hier in!