Pleegzorg

‘Pleegzorggemeente Ruiselede'


Pleegzorg West-Vlaanderen organiseert een gepaste thuisomgeving voor iedereen die (niet) meer thuis kan wonen of zelf geen thuis kan realiseren. In West-Vlaanderen zijn er momenteel meer dan 1000 pleeggezinnen, samen vangen zij meer dan 1300 kinderen en (jong)volwassenen met een beperking op. Toch is er dringend nood aan extra pleeggezinnen, momenteel staan er ongeveer 200 kinderen en jongeren op de wachtlijst. Voor hen werd er momenteel nog geen plekje in een gezin gevonden. Daarom roept Pleegzorg West-Vlaanderen de steun van de Vlaamse gemeente- en stadsbesturen in met als gezamenlijk doel: Pleegzorg West-Vlaanderen lokaal meer bekend te maken en Vlaamse gezinnen warm maken voor pleegzorg.

Dat wil ook de gemeente Ruiselede ondersteunen. Ruiselede is een warme en kindvriendelijke gemeente, die kansen geven en grijpen stimuleert en Pleegzorg mee zal ondersteunen het maatschappelijk draagvlak te vergroten zodat alle kinderen, die niet (meer) thuis kunnen wonen de kans krijgen om op te groeien in een gepaste thuisomgeving. In Ruiselede zijn er momenteel 3 pleeggezinnen die instaan voor de zorg van 6 pleegkinderen en 2 (jong)volwassenen met een beperking.


Wil je graag meer info over dit onderwerp? Surf dan naar www.pleegzorgvlaanderen.be of bel naar 051 200 222 voor de aanvraag van een infopakket!