Persoonlijk Alarmsysteem

Sommige ouderen zijn bang om alleen te blijven of alleen te zijn met hun hulpbehoevende partner. Zo kunnen zij zich afvragen wat er zou gebeuren als zij zouden vallen en niet meer op eigen krachten kunnen opstaan zonder iemand te verwittigen.

Deze alarmtoestellen zijn voor personen die in een noodsituatie terechtkomen en die onmiddellijk in contact moeten komen met buren, familielieden of een hulpdienst

Er wordt in de woning, bij de telefoon, een alarmzender geplaatst. Een personenalarmsysteem werkt aan de hand van een alarmzendertje met een rode knop dat om de hals of pols kan worden gedragen, waardoor op alle plaatsen in huis, het alarm in werking kan worden gesteld.

Eén druk op de rode knop volstaat om in contact te komen met de noodoproepcentrale, die dag en nacht de oproepen ontvangt. Zij melden de noodsituatie aan diegenen die vooraf werden aangeduid en dus hulp kunnen bieden. 
Er moet minstens één contactpersoon worden aangeduid die de noodoproepen zal ontvangen.

Wie hiervan wenst gebruikt te maken kan een aanvraag richten naar zijn mutualiteit. Informeer ook bij hen naar de voorwaarden en kostprijs.

Wenst u hulp bij het aanvragen van een PAS bij een mutualiteit, dan kunt u terecht in het Sociaal Huis.