Nieuwe restafvalzakken

In 2022 daalde het restafvalcijfer in het IVIO-gebied met meer dan 10 kg per inwoner, dus we zijn op de goede weg! Maar OVAM legt de lat hoog voor de toekomst! We moeten met zijn allen zoveel mogelijk grondstoffen uit onze restafvalzak halen. Daarom wil IVIO jullie in 2023 nog meer motiveren om minder te consumeren en beter te sorteren, maar ook om de vele alternatieven te ontdekken. 

Recycleren

Bewuster sorteren vermindert niet alleen de afvalberg, het zorgt ook voor meer herbruikbare grondstoffen. Batterijen, elektro, textiel, glas, kurk, papier en karton, matrassen, CD en DVD’s, isomo, olie, metalen en TL-lampen worden gratis ingezameld en gerecycleerd! Steeds meer plastic verpakkingen mogen in de blauwe zak, zoals nu ook de koffiecapsules. Samen met de metalen verpakkingen en drankkartons worden deze gerecycleerd.

Nieuwe afvalzakken

IVIO koos ervoor om het volume van de restafvalzak aan te passen en de zakken steviger te maken. Een gevulde grote restafvalzak mag niet meer dan 15 kg wegen, een kleine zak 7,5 kg. De zakken bestaan uit 100% gerecycleerd plastic. Op die manier voldoen ze ook aan de nieuwe wetgeving. 

Meer tips rond afval verminderen en besparen vind je via www.ivio.be.

Gepubliceerd opvrijdag 12 mei 2023 om 11:49