Mijn Burgerprofiel ook beschikbaar via www.ruiselede.be

‘Mijn Burgerprofiel’ via www.ruiselede.be

De link naar 'Mijn Burgerprofiel' is sinds kort te zien op de gemeentelijke website (balk bovenaan rechts). Via deze toepassing van de Vlaamse Overheid beschikt u voortaan over één persoonlijk overzicht van alle overheidszaken. Mijn Burgerprofiel verzamelt immers al uw officiële gegevens en uw overheidsadministratie op één locatie. Altijd beschikbaar wanneer u ze nodig hebt.

Hou overzicht over uw aanvragen en dossiers

Hebt u een aanvraag ingediend? Dan ziet u meteen hoe het ermee staat. ‘Ingediend’, ‘in behandeling’ of ‘goedgekeurd’ bijvoorbeeld. En als iets ontbreekt of u moet actie ondernemen, dan krijgt u een berichtje.

Lees uw eBox overheidsdocumenten

Wilt u uw eBox overheidsdocumenten ook in Mijn Burgerprofiel lezen? Koppel uw eBox en blijf op de hoogte wanneer u een nieuw bericht of document ontvangt.

U krijgt een seintje wanneer er nieuws is

Verandert er iets aan de status van uw dossier? Is uw attest beschikbaar? Of heeft u een eBox overheidsdocument ontvangen? U ziet in één oogopslag of er een bericht voor u is. Om het even of u zich op de website van uw gemeente of een andere overheidsdienst bevindt.

Bekijk de gegevens die de overheid van u kent

Op Mijn Burgerprofiel vindt u uw gegevens terug per thema: groeipakket, mobiliteit (terugkommoment, checken modules vakbekwaamheid, ...), werk, onderwijs, enzovoort. U behoudt ook de controle over uw gegevens. Als er iets verandert of onjuist is, kunt u dit melden.

Alleen bestemd voor uw ogen

De overheid hecht veel belang aan uw privacy en het beveiligen van uw gegevens. U kunt uw Burgerprofiel bekijken op websites van verschillende overheidsorganisaties, maar deze organisaties hebben geen toegang tot uw Burgerprofiel. De enige die toegang heeft tot uw Burgerprofiel bent u zelf.

Uw profiel reist met u mee

Uw Burgerprofiel is niet gebonden aan één website. U kunt surfen naar https://www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel , maar u kunt er net zo goed aan via Vlaanderen.be, de site van uw gemeente of die van een Vlaamse overheidsdienst (via 'Aanmelden' of 'Mijn Burgerprofiel' rechtsboven). U moet niet meer zoeken naar uw gegevens, uw gegevens volgen u. Gedaan met verdwalen in het administratief labyrint.

Mijn Burgerprofiel, gemaakt om te groeien

Vlaanderen.be en Vlaamse overheidsdiensten integreren Mijn Burgerprofiel op hun site. Meer en meer overheidsdiensten en gemeenten volgen en voegen ook hun gegevens toe. Intussen kunt u handig gebruik maken van de gegevens die vandaag al beschikbaar zijn.

Stand van zaken

Belangrijk voor Ruiselede is dat ook de koppeling zal worden gelegd met het gemeentelijke zaal- en inschrijvingssysteem en dat u het fiscaal attest van uw kind ook in Mijn Burgerprofiel zal kunnen terugvinden. Daarnaast werken we samen met de Vlaamse Overheid aan de uitbreiding van het aantal akten en attesten dat u via het Burgerprofiel zal kunnen downloaden.

 
 
U kunt via 'Mijn Burgerprofiel' vanaf nu ook de Woningpas consulteren. Dat betekent minder papierwerk als u (ver)bouwt, (ver)koopt of (ver)huurt en een nieuwe stap in de uitbreiding van de digitale dienstverlening van de Vlaamse overheid.

Bent u benieuwd om meer te zien?

Meld u dan aan en ontdek Mijn Burgerprofiel. Aanmelden doet u met uw eID, een mobiele app, de Itsme-app of sms.

Profiel website

Wanneer u aangemeld bent bij 'Mijn Burgerprofiel' kan u ook terecht op uw profiel bij www.ruiselede.be via het icoontje net boven het thema 'Wonen en Omgeving'. U kan er nagaan welke digitale aanvragen u deed en op welke nieuwsbrieven u geabonneerd bent.

Veilig attesten verkrijgen via 'Mijn Burgerprofiel'

Volgende attesten kan je momenteel via 'Mijn Burgerprofiel' aanvragen:
  • Attest van gezinssamenstelling
  • Attest van hoofdverblijfplaats
  • Attest van hoofdverblijfplaats met historiek
  • Attest van Belgische nationaliteit
  • Attest van leven
  • Attest van wettelijke samenwoning
  • Attest van verblijfplaats met het oog op een huwelijk
  • Attest van wijze van teraardebestelling en/of rituelen
  • Attest van Belgisch kiezer
Staat de akte die u zoekt niet in de lijst? Neem dan een kijkje in het Digitaal Loket. Lukt het u niet om specifieke attesten via 'Mijn Burgerprofiel' of het Digitaal Loket te bekomen, neem dan contact op met de Dienst Bevolking: bevolking@ruiselede.be of 051 70 84 06.
 

Tip

Log in met de ‘itsme’-app via Chrome of Firefox op pc, macOS of Android. Internet Explorer, Microsoft Edge en Safari worden voorlopig niet ondersteund. Ook het inloggen met een iPhone-browser is af te raden.
Gepubliceerd opdonderdag 21 jan 2021 om 11:52