Lokaal Dienstencentrum Den Tap

Een plaats van ontmoeting

Lokaal dienstencentrum Den Tap is een ontmoetingsplaats waar mensen hun sociale contacten, interesses en vaardigheden kunnen verruimen. Er worden verschillende activiteiten met een vormend, ontspannend of informatief karakter aangeboden. Wekelijks organiseren zij op donderdag een kaarting en op vrijdag een tearoomnamiddag.

In het Lokaal Dienstencentrum (LDC) is iedereen welkom en staat ontmoeting centraal. In samenwerking met het gemeentebestuur, het Sociaal Huis, de lokale verenigingen en zorgverstrekkers wordt een uitgebreid pakket aan activiteitenvoorgesteld. Vrijblijvend kan je deelnemen aan vormingen, creatieve en recreatieve activiteiten, informatiesessies, … Je kan er ook terecht voor vragen
over aangepaste dienstverlening om zo lang mogelijk actief en zelfstandig te zijn.

Ontmoeting

Het ontmoetingscafé is de ontmoetingsruimte bij uitstek. Je kan er iets drinken, kaarten, de krant lezen, tv-kijken, …

Zorggerelateerde dienstverlening:

Lokale dienstencentra bieden hulp bij activiteiten van het dagelijks leven. Zij voorzien in lekkere warme maaltijden, een douche- of badmoment, gezondheidsadvies…

Vorming

Blijf bij door ‘levenslang te leren’ op een gemoedelijke manier dankzij hun talrijke computer- en taalcursussen, workshops bloemschikken, kooksessies…Ook diverse voordrachten over zorg- en gezondheidgerelateerde thema’sworden er georganiseerd.

Informatie

In het lokaal dienstencentrum kan je sociaal en administratief advies verkrijgen, individueel of in groep. De verantwoordelijken van de sociale dienst en thuisverpleging houden er een (vaste) zitdag(en). Op de website en in het lokaal dienstencentrum kan je de maandmenu en het activiteitenoverzicht terugvinden.

Het lokaal dienstencentrum is open van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 17u00. Tussen 11u30 en 13u00 wordt een middagmaal aangeboden. Graag 2 dagen vooraf reserveren.

Hoe?

Wenst u graag deel te nemen aan een activiteit, een middagmaal te nuttigen, laat het weten via: 051 77 89 60 of ldc.dentap@curando.be.

Prijs?

Afhankelijk van de activiteit