Leven met een beperking? Bezoek de REVA beurs!

REVA is de informatiebeurs voor mensen met een beperking, hun begeleiders en professionelen. Er staan 170 standhouders – commerciële bedrijven, vzw’s, verenigingen en de overheid. De beurs vindt plaats op 19, 20 en 21 mei 2022 in Flanders Expo te Gent.

Het hart van de beurs

Dit is en blijft de vele exposanten die de bezoekers informeren over hun producten en diensten. Maar het is evengoed de vele contacten tussen de bezoekers onderling, de kennis die exposanten opdoen door het contact met mensen met een beperking die hun noden kenbaar maken en ook – het moge gezegd – de unieke sfeer die er heerst op REVA.

Thema REVA2022 = écht werk voor mensen met een beperking

Werk hebben is ontzettend belangrijk, niet enkel voor een inkomen, maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling, de maatschappelijke rol die men opneemt en het zelfbeeld. Veel te veel mensen met een beperking willen werken maar komen er niet aan toe. Problemen met uitkering, geen toegankelijke jobs of gepaste opleiding, vooroordelen en zelfs discriminatie,… genoeg drempels om niet aan de slag te kunnen.

“Willen we een inclusieve maatschappij, dan moeten we ook naar een inclusieve tewerkstelling, want werk is een belangrijke motor tot integratie.”

De informatiestand REVAworx geeft een antwoord op al die vragen. Er kunnen contacten worden gelegd met werkgevers en er kan worden getoond dat werken met een beperking wél kan.

Met de REVAwerkwijzer kan de bezoeker volgens zijn individuele situatie nagaan wat de mogelijkheden en gevolgen zijn als hij toch aan de slag gaat, bijvoorbeeld voor zijn uitkering.

Binnen REVAstudy richten een veertigtal lezingen over dit onderwerp van ongeveer 45 minuten zich zowel naar werkzoekenden als naar werkgevers.

REVA verder boordevol randinformatie én -animatie

  • REVAnueva toont nieuwe producten.
  • REVAG-sport demonstreert drie dagen lang G-sportactiviteiten voor jong en oud.
  • REVAhome toont personen met een beperking en ouderen allerlei hulpmiddelen die kunnen helpen om langer zelfstandig te blijven.

Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer

Rolstoelgebruikers stappen aan het Gentse Sint-Pietersstation over op de lagevloertram van lijn 1 richting Flanders Expo. Deze tram beschikt over enkele rolstoelplaatsen. De Lijn zorgt tijdens de beursdagen voor extra assistentie. Op piekmomenten springen Mobar en Hendriks bij met een gratis pendelbus. Individuele bezoekers en groepen kunnen ook afspreken met MAV Mobar.

Optimaal toegankelijk

REVA voorziet aangepaste informatie voor blinden en slechtzienden en stelt ook een tolk gebarentaal ter beschikking. Mensen met loopproblemen kunnen aan het onthaal een rolstoel ontlenen. REVA schakelt een assistentieteam in voor personen met een beperking die zonder begeleiding naar de beurs afzakken. Zij kunnen op deskundige hulp rekenen om te eten, zich aan en uit te kleden, bij een toiletbezoek ...

Handig zoeken op www.reva.be

In slechts één klik krijgt elke geïnteresseerde een overzicht van exposanten, producten én gedetailleerde praktische informatie. Iedereen kan zijn beursuitstap virtueel voorbereiden. Tickets zijn gratis te bestellen op reva.be vanaf 1 januari 2022.

Gepubliceerd opvrijdag 15 okt 2021 om 08:20