Landbouw is lekker

Wandel of fiets door het Ruiseleedse platteland en ontdek wat onze boeren te bieden hebben!

Fiets- en wandelroutes zijn er al bij de vleet. Maar een parcours waarbij ook aandacht wordt besteed aan de landbouw en tuinbouwbedrijven onderweg, dat zie je zelden.

Geniet via de campagne ‘Landbouw is lekker’ komende zomer van een nieuwe fiets- en wandelzoektocht op Ruiseleedse bodem en maak kans op een overnachting in een boerderij-B&B.

De campagne is een initiatief van de Provinciale Landbouwkamer die extra wil inzetten op een laagdrempelige vorm van landbouweducatie. Daarom trekken we met onze ‘Landbouw is lekker’-routes voorbij enkele landbouwbedrijven die onze gemeente rijk is en ondertussen kan je ook genieten van de open ruimte die daarmee gepaard gaat.

Langsheen de route staan verschillende borden op velden of bij specifieke bedrijven waar de link wordt gelegd tussen wat je op terrein ziet en wat het uiteindelijke eindproduct wordt van de land- of tuinbouwer in kwestie. Op deze manier trachten we de consument wat meer voeling te geven met de producent.

Wat:

Wandeling (8,5km) en fietsroute (22,5km) doorheen Ruiselede

Wanneer:

Van 1 juli tot en met 31 augustus 2021

Route:

Download het parcours van de wandeling en fietsroute hieronder of pik je exemplaar op in het gemeentehuis (Markt 1) of de bibliotheek (Nieuwstraat 8) tijdens de openingsuren of op afspraak.

Prijzen:

Wandel of fiets mee en vul de vragen in die je op het deelnameformulier kan terugvinden. Maak op die manier kans op een overnachting in een boerderij-B&B.

Deponeer je deelnameformulier in de brievenbus van het gemeentehuis vóór 10 september. Je antwoorden worden gecontroleerd en er wordt slechts 1 formulier per route en per persoon weerhouden.

Een onschuldige hand duidt na trekking een winnaar aan.

Wist je dat...

...er 4 Ruiseleedse land- en tuinbouwers deelnemen aan de Dag van de Landbouw op 19 september? Meer info: www.dagvandelandbouw.be