Werken aan het kruispunt Bruggesteenweg met Predikherenstraat en Maria-Aalterstraat

Vanaf maandag 17 juni 2024 wordt het kruispunt van de Predikherenstraat, Bruggesteenweg en Maria Aalterstraat in Maria Aalter tijdelijk afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers. Dit komt door geplande heraanlegwerken op het volledige kruispunt, waardoor doorgang niet mogelijk zal zijn. De werken worden voorzien om te duren tot aan het bouwverlof op 19 juli 2024, op voorwaarde van gunstige omstandigheden.

Daarnaast zal er ook gewerkt worden in het gedeelte van de Bruggesteenweg tussen het eerder genoemde kruispunt en de Brandstraat en in de Brandstraat zelf, van de Bruggesteenweg tot aan de Oude Veldstraat.

Omleiding

  • Voor verkeer van Ruiselede naar Beernem: via de Krommekeerstraat, Hooggoed en Savooien (enkelrichtingsverkeer richting Maria Aalterstraat - Blauwhuisstraat).
  • Voor verkeer van Beernem naar Ruiselede: via Bakensgoed, Zouter (enkelrichtingsverkeer richting Blauwhuisstraat - Maria Aalterstraat), Hooggoed en Krommekeerstraat.
  • Het huidige enkelrichtingsverkeer in de Planterijstraat blijft behouden.
  • Om sluipverkeer te voorkomen wordt in de Blauwhuisstraat (Wingene), tussen de Bruggesteenweg en Beernemsteenweg, enkel plaatselijk verkeer toegestaan.
  • Verkeer van meer dan 3,5 ton wordt omgeleid via de E40.

Openbaar vervoer 

Door de wegwerkzaamheden zal lijn 882 een gewijzigde route hebben. De bus zal alleen nog halte De Zande aandoen voordat hij via Beernem en de E40 rechtstreeks naar Aalter rijdt. Tijdens deze periode zullen er geen vervangende haltes zijn.

Gepubliceerd opdinsdag 11 jun 2024 om 13:57