Klusjesdienst

U komt in aanmerking als 75 plusser (al of geen verhoogde tegemoetkoming) of indien u een attest heeft van de dienst tegemoetkoming personen met een handicap met minstens 10 punten in de schaal van zorgbehoevendheid.

U kan beroep doen op de klusjesdienst voor onderhoudswerken (tuinonderhoud) of kleine herstellingen in en rond de woning, zoals het herstellen van een lekkende kraan. De klusjesman voert geen taken uit die bijzondere vakkennis vereisen of gespecialiseerd gereedschap vergen.

Bij de eerste aanvraag komt iemand van de sociale dienst bij u langs om de werking te bespreken, nadien kunt u telefonisch een klusje aanvragen.

Prijs?

U betaalt €10 per uur indien u de verhoogde tegemoetkoming geniet, zoniet betaalt u een vaste bijdrage van €13 per uur.

Moet de klusjesman kilometers afleggen voor een klusje, dan wordt er een wettelijke kilometervergoeding aangerekend (niet van en naar u thuis).

De klusjesman heeft een basisuitrusting aan gereedschappen, specifiek gereedschap moet door de gebruiker ter beschikking worden gesteld.
Indien de klusjesman eigen materiaal gebruikt (vb. boskantmaaier, haagschaar,…), wordt een bijdrage van €8 euro per uur aangerekend.