Je persoonlijke vaccinatiegegevens in Mijn Burgerprofiel

Behoor je tot de leeftijdsgroep die momenteel gevaccineerd wordt? Wacht je liever de uitnodigingsbrief niet af? Log dan in via 'Mijn Burgerprofiel' en ga na of je je uitnodiging digitaal al hebt ontvangen.

Wat?

‘Mijn Burgerprofiel is een platform dat aangeboden wordt door de Vlaamse Overheid. Het is een verzamelplaats voor al je overheidsdocumenten. Interessant in niet-coronatijden omdat je er bijvoorbeeld akten en attesten kan aanvragen of je belastinginfo kan raadplegen, maar ook nu zeer nuttig.

Sinds enige tijd werd aan het profiel immers een tabblad ‘Uw COVID-19 vaccin’ toegevoegd. Daar vind je de status van je eigen vaccin, zonder dat je daarbij hoeft te wachten tot je de uitnodiging per brief ontvangt. Via het profiel wordt de melding over je vaccinatie veel sneller uitgestuurd.

Hoe werkt Mijn Burgerprofiel?

Op de gemeentelijke website (www.ruiselede.be) of ook via https://www.laatjevaccineren.be/ kan je makkelijk inloggen via de header van 'Mijn Burgerprofiel'. Die staat rechts bovenaan in de hoek van de webpagina.
Je logt veilig in met je e-id, itsme of een beveiligingscode via mobile app of sms. Daarna heb je toegang tot het overzicht van je overheidsadministratie.
 
Daarna kan je op een gemakkelijke manier aanvinken dat je een mail wil krijgen bij elk nieuw document, dus ook bij je vaccinatie-uitnodiging. Klik daarvoor op ‘Uw gegevens' in de gele balk bovenaan, en daarna op ‘Voorkeuren beheren’ onder je naam.

In het nieuwe scherm ga je naar ‘Overheidsdocumenten (eBox). Vink daar ‘Ja, ik wil e-mails ontvangen in het kader van Overheidsdocumenten’ aan. Je kan er eender welk e-mailadres opgeven, dat van jezelf of bijvoorbeeld van je kinderen als je zelf geen mailadres hebt. 

Meer informatie?

Wil je weten wat Mijn Burgerprofiel voor je kan doen? Dan kan je hier terecht.

Gepubliceerd opdonderdag 25 feb 2021 om 08:37