Huisbezoeken 80+ers

De huisbezoeken aan de Ruiseleedse 80-plussers worden sinds jaren gerealiseerd door een 50-tal vrijwilligers: losse medewerkers en bestuursleden van OKRA en Samana.

De doelstelling van de bezoeken aan de jarige 80-plussers is het bieden van een inkijk op de dienstverlening van de sociale dienst van het gemeentebestuur en het Sociaal Huis. Daarnaast vormen de bezoeken voor de senioren ook een moment om de nodige signalen door te geven inzake bijstand, verzorging of vereenzaming.

De jarigen ontvangen tijdens dergelijk bezoek een infofiche met nuttige telefoonnummers, een geschenkje en info over de aankomende activiteiten in het Lokaal Dienstencentrum “Den Tap”, Aalterstraat 10 te Ruiselede.

Naar aanleiding van hun verjaardag, worden zij een traktaat aangeboden door het gemeentebestuur in Den Tap op de eerste vrijdag van de maand volgend op hun verjaardag. Dit initiatief heeft als betrachting de gemeenschapsvorming te stimuleren en de kennismaking met de activiteiten van het Lokaal Dienstencentrum “Den Tap” te bevorderen.