Huis van het Kind

Hoe begin je aan de zoektocht naar opvang voor je ongeboren kindje? Hoe ga ik om met de driftbuien van mijn peuter? Hoe ziet het groeipakket er voor mijn kind uit? Zijn er opvangmogelijkheden voor zieke kinderen? Welk vrijetijdsaanbod biedt de gemeente aan voor mijn tiener?...”

Het is normaal dat je als (aanstaande) ouder vragen hebt over de opvoeding van jouw kind. Dat kunnen complexe, maar ook heel praktische vragen zijn.

Sinds 2019 bundelen we samen met de gemeenten Meulebeke, Pittem en Wingene de krachten in een intergemeentelijk Huis van het Kind. Dit Huis van het Kind is geen echt huis, maar een virtueel huis. Samen met onze lokale partners proberen we jouw vragen over opvoeden en opgroeien te beantwoorden of verwijzen we je door naar de juiste organisatie.

Het Huis van het Kind is er voor alle kleine en grote kinderen, (aanstaande) ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken.

Daarnaast organiseert het Huis van het Kind op regelmatige basis activiteiten zoals infoavonden, lezingen of ontmoetingsmomenten rond een ruime waaier aan thema’s.

Vragen kan je stellen via huisvanhetkind@ruiselede.be of telefonisch op het nummer 051/68.94.84.

In overleg kan er ook altijd een afspraak of huisbezoek gepland worden.