Startpagina

 • In de kijker

  Corona

  De Nationale Veiligheidsraad vergaderde op maandag 27 juli en nam een standpunt in inzake het tegengaan van een nieuwe golf aan besmettingen. Een aantal maatregelen die aangekondigd waren in een volgende fase, zullen niet uitgerold worden. Andere maatregelen worden strikter of blijven van kracht mits de nadruk wordt gelegd op een strikte toepassing ervan (vb. protocollen). Op 30 juli werden ook bijkomende lokale maatregelen genomen. Klik op 'Meer info' om hierover meer te lezen.
  meer info
 • In de kijker

  Aanpassing dienstverlening

  Sinds 15 juni zijn de deuren van het gemeentehuis en het Sociaal Huis opnieuw geopend in de voormiddag. We raden u nog steeds aan een afspraak te maken voordat u bij ons langskomt. Volg ook onze richtlijnen bij uw bezoek en draag een mondmasker. Lees meer via 'Meer info'.
  meer info
 • In de kijker

  Actief in eigen streek!

  Meer dan ooit deed corona ons inzien dat we in een prachtige streek wonen. Daarom zetten we ook deze zomer volop in op ontspanning in ons eigen Ruiselede . Trek je er op uit: hou dan nog steeds rekening met de algemene regels. Hou voldoende afstand, was of ontsmet onderweg ook je handen (vb. na een tussenstop) en probeer het samen zijn met anderen (al dan niet in groep) te vermijden. Hou de corona-maatregelen die gelden op het moment van je uitstap goed in het oog!
  meer info
 • In de kijker

  Zomerkermis gaat niet door

  Het aantal coronabesmettingen is de voorbije weken opnieuw toegenomen. De organisatie van publieke activiteiten staat dan ook sterk ter discussie. Het gemeentebestuur stelt het welzijn van de Ruiseledenaren voorop en besliste dan ook om, in het kader van de huidige berichtgeving, de geplande zomerkermis in augustus niet te laten doorgaan. Ook andere socio-culturele activiteiten die we achter de schermen volop uitwerkten, zullen daarom niet georganiseerd worden. We hopen hierbij op uw begrip. Zorg voor uzelf en voor elkaar.
 • In de kijker

  Verkoop van twee loten bouwgrond

  Het gemeentebestuur gaat via de Afdeling Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid over tot de verkoop van twee loten bouwgrond, te bereiken via een zijweg tussen huisnrs. 25 en 37 aan de Kruisbergstraat. De gesloten vrijwillige verkoop wordt georganiseerd op woensdag 30 september 2020 om 14u . Om toegang te krijgen tot deze zitting volstaat het om een geldig minimaal schriftelijk bod uit te brengen op 1 van de 2 kopen, ten laatste op vrijdag 25 september 2020 om 23u59.
 • In de kijker

  Bibliotheek Ruiselede blijft nog even gesloten

  Momenteel is de bibliotheek in Ruiselede - een filiaal van Aalter - gesloten wegens een vakantiesluiting. Vanaf maandag 3 augustus was de heropening gepland. In het kader van de recente golf aan coronabesmettingen besliste het gemeentebestuur van Aalter echter om de deuren van de bib nog even gesloten te houden. Het aanbod plooit dan ook terug op enkel een afhaaldienst in de hoofdbibliotheek in Aalter. Dit tot nader order.
  meer info
 • In de kijker

  Ging u op reis en keert u binnenkort terug naar België?

  Respecteer dan in de eerste plaats de quarantaine-adviezen die momenteel van toepassing zijn: https://diplomatie.belgium.be/nl Aarzel niet om u te laten testen bij vermoedens van besmetting en beperk het contact van uzelf en uw familieleden met anderen. Stuur uw kind nog niet daar de speelpleinwerking. Bovendien moeten vanaf 1 augustus alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen en hier langer dan 48 uur verblijven een identificatieformulier (Passenger Locator Form) invullen. Klik op meer info, lees alle voorwaarden na en vul het formulier in. Denk aan uzelf, maar denk ook vooral aan de gezondheid van ons allemaal.
  meer info

Openingsuren

Onthaal Gemeentehuis

Adres
Markt 1 , 8755 Ruiselede
Tel.
051 68 80 63
info@ruiselede.be

Openingsuren

Vandaag
Nu gesloten
open van 08:30 tot 12:00
op afspraak 13:00 tot 16:00
Alle openingsuren Onthaal Gemeentehuis

Onthaal OCMW

Adres
Kasteelstraat 1A , 8755 Ruiselede
Tel.
051 68 94 84
ocmw@ruiselede.be

Openingsuren

Vandaag
Nu gesloten
open van 08:30 tot 12:00
op afspraak 13:00 tot 16:00
Alle openingsuren Onthaal OCMW