Hoe verloopt de vaccinatie in Vaccinatiecentrum Tielt Noord?

Midden oktober werd de laatste prik gezet in de Europahal. Voor de verdere vaccinatie diende uitgekeken en uitgeweken naar een valabel alternatief. Dat is inmiddels gevonden.

De inwoners van Ruiselede zullen hun 3e prik toegediend krijgen in het Vaccinatiecentrum Tielt Noord, Galgenveldstraat 16, 8700 Tielt.

Vaccinatiecentrum Tielt Noord

Eerder bepaalden de betrokken lokale besturen (Stad Tielt, partnergemeenten Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Wingene), Eerstelijnszone RITS en Midwest dat er in Tielt een vaccinatiecentrum zou blijven bestaan.

Het stadsbestuur kwam uit bij de vroegere toonzaal van Van Hulle Bouwservice op het industrieterrein Tielt-Noord. Het centrum vindt er onderdak in de Galgenveldstraat 16 en krijgt als nieuwe benaming Vaccinatiecentrum Tielt Noord mee.

De site is prima geschikt om een vaccinatiecentrum logistiek te herbergen. De vroegere toonzaal biedt voldoende vaccinatieruimte, heeft een aparte in- en uitgang en in het vroegere kantoorgedeelte worden de apotheek, stockageruimte, EHBO en centrumcoördinatie ondergebracht. Ook de observatiezone na vaccinatie en de check out balie zullen daar zijn voorzien.

De ingang bevindt zich helemaal links van het gebouw; de uitgang is aan de rechterkant gesitueerd.

Wanneer krijg ik mijn vaccin? 

Vanaf midden november 2021 worden hoofdzakelijk 65- tot 85-jarigen geprikt. Hun uitnodiging wordt verstuurd zes maanden na hun 2de Pfizer-prik of 4 maanden na hun 2de AstraZeneca- of (enige) Johnson & Johnson-prik.

Ook de ‘nieuwe’ 12-jarigen (verjaardag sinds 1 september) komen langs en daarnaast is er ook nog ruimte voor zogenaamde ‘zij-instromers’: mensen die om de een of andere reden nog een extra prik missen of alsnog beslissen om zich te laten vaccineren.

Alle extra prikken worden gegeven met het Pfizer-vaccin.

Bovenstaande regeling wordt uiteraard bijgesteld of uitgebreid in functie van mogelijke extra richtlijnen van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid.

Er zal hoofdzakelijk worden geprikt op dinsdag en woensdag, en soms ook op vrijdag. De eerste volledige prikdagen zijn ingepland op dinsdag 16 en woensdag 17 november.

Er wordt steeds geprikt op woensdag om zo ook de bijkomende 12-jarigen de gelegenheid te geven om langs te komen op hun vrije schoolnamiddag.

Uitnodiging

Wie in aanmerking komt krijgt, als het zo ver is, een persoonlijke uitnodiging om zich te laten vaccineren via sms, brief of mail. Op die uitnodiging staat waar je inenting zal plaatsvinden.

Concreet zal je twee weken voordat je verwacht wordt in een vaccinatiecentrum een brief in de bus krijgen.

Graag roepen we op om het vaccinatiecentrum NIET zelf te contacteren om je prik vast te leggen: de uitnodigingen volgen immers automatisch, je hoeft zelf niets te doen. Op www.vaccinatiecentrumtielt.be staat een indicatieve timing van wie wanneer ongeveer aan de beurt komt.

Wat moet je met de uitnodiging doen?

In de brief, mail en sms wordt gevraagd om je te registreren voor een bepaalde datum. Dat betekent dat je online (www.laatjevaccineren.be/registratie) of telefonisch (het nummer van het call center staat op de brief) laat weten of je al dan niet op de voorgestelde datum op de afspraak kan zijn in het vaccinatiecentrum. 

Registreren zal je online kunnen door te surfen naar www.laatjevaccineren.be en daar je persoonlijke code in te vullen. Om te voorkomen dat je die code van 33 tekens moet overtypen, kan je op de brief ook een QR-code scannen, waardoor je automatisch op een webpagina komt, waar je code al is ingevuld.

Wat als je niet op de afspraak kan zijn?

Ben je verhinderd op het voorgestelde tijdstip? Maak een nieuwe afspraak via de registratielink op de brief. Wie geen internet heeft, zal dit ook telefonisch kunnen, via het nummer van het lokale callcenter. Voor Vaccinatiecentrum Tielt Noord is dat 051 123 020.

Wat als je je niet wil laten vaccineren?

Laten weten dat je geen vaccin wil, kan ook via de link uit de uitnodiging of via het telefoonnummer dat in de uitnodiging staat.

Meer info: Je uitnodiging voor coronavaccinatie - Laat je vaccineren