Het nieuwe net, hoe zit dat nu in Ruiselede?

Vanaf 6 januari 2024 gaan we samen met De Lijn voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden.

Zo reis je nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum. Zo ziet het nieuwe net er uit in Ruiselede vanaf 6 januari 2024.

Lijn 88 Tielt – Ruiselede – Aalter

Deze lijn rijdt op weekdagen en zaterdagen om het uur, brengt je naar het ziekenhuis in Tielt en zorgt voor een rechtstreekse verbinding van Tielt naar Ruiselede en Aalter. 

Lijnen op maat van leerlingen en werknemers

Onderstaande lijnen rijden vooral in de spits of wanneer het nodig is in functie van school of werk.

  • 881 Wingene – Ruiselede – Aalter
  • 882 Doomkerke De Zande – Aalter
  • 883 Tielt – Ruiselede – Lotenhulle – Aalter
  • 280 Wingene – Doomkerke De Zande – Beernem

Lijn 21 Brugge – Zwevezele – Tielt vervalt

Reserveer de flexbus

Op plaatsen waar er minder openbaar vervoer is of de vraag beperkt, komt er flexvervoer dat je vooraf reserveert via Hoppin. En dat kan in de hele regio Midwest. Zo kan je ook van en naar bestemmingen in andere regio’s zoals Brugge en Gent. Het flexvervoer wordt de vervanger van de belbus. Op- en afstappen doe je aan een halte van een reguliere verbinding of Hoppinpunt. De hoppinpunten in Ruiselede zijn Halte Aalterstraat (voormalige brandweerkazerne), halte Kruiskerke Dorp en halte Doomkerke Kerk. De halte Doomkerke Kerk zal pas weer bereikbaar zijn na voltooiing van de wegwerkzaamheden. Tot die tijd zal de tijdelijke halte bij het kruispunt van de Bruggesteenweg en de Maria-Aalterstraat dienst doen als hoppinpunt.

Goed om weten

  • Contacteer de Hoppincentrale via de app, website of 0800 12 2 12.
  • Maak eenmalig een account aan via de app, website of de Hoppincentrale.
  • Op tijd reserveren is belangrijk! Vraag je rit op voorhand aan.
  • Op de flexbus zijn de tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig. 
  • Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Dit kan de flexbus zijn, maar ook (een combinatie van) een vaste lijn of zelfs de trein.

Je reis uitstippelen?

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je daar op weg: met de halte- en lijnpagina’s, de toepassingen ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, maar vergeet ook de routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen.

Meer weten?

De Lijn 

Hoppin

Gepubliceerd opdinsdag 14 nov 2023 om 10:57