Herinrichting kruispunt N37

Het Agentschap Wegen en Verkeer, beheerder van de Vlaamse gewestwegen, waaronder de N37, werkt vanaf maandag 19 april gedurende vier weken op het kruispunt van de Poekestraat/N37 (ring).

Veiliger oversteken

Het kruispunt wordt veiliger gemaakt voor fietsers. Er komen twee middeneilanden op de N37 te liggen, zodat het oversteken in twee bewegingen kan gebeuren. De hoek van de aansluiting met de Poekestraat wordt ook iets rechter gemaakt. Zo wordt de snelheid van indraaiende wagens verlaagd, wat het voor fietsers veiliger maakt de Poekestraat over te steken.

Duur werken

De werken gaan van start op maandag 19 april. Ze duren ongeveer vier weken. De timing kan nog veranderen omwille van het weer.

Hinder en omleiding n.a.v. werken

  • Op de N37 kan het verkeer altijd doorrijden in beide richtingen. Tijdens de aanleg van de midden eilanden worden er enkele dagen tijdelijke verkeerslichten geplaatst aan de werf.
  • Aan de kant van Ruiselede wordt de Poekestraat volledig afgesloten tijdens de werken. Het verkeer dient afslag N37/Aalterstraat of N37/Tieltstraat te nemen.
  • Tot begin mei blijft de Poekestraat aan de kant van Poeke gedeeltelijk geopend. Het kruispunt functioneert met een rechts-in-rechts-uit principe, waardoor je komende van Poeke enkel rechtsaf naar Aalter kan rijden. Komende van Tielt kan je rechtsaf naar Poeke. Van begin mei tot het einde van de werken wordt ook deze helft van het kruispunt volledig afgesloten. Het verkeer komende van Poeke wordt omgeleid via de Onze-Lieve-Vrouwstraat, die éénrichtingsverkeer wordt. Het verkeer naar Poeke dient via Aalter of Kanegem te rijden.
  • Zie bijgevoegde afbeelding en via Geopunt Vlaanderen.

Omleiding lijnbus 15

Gedurende de werken zal de lijnbus het kruispunt niet kunnen oversteken (dus niet van Poekestraat centrum naar Poekestraat richting Poeke, en vice-versa).

De tijdelijke reisweg zal er als volgt uitzien:

  • Van Tielt richting Poeke: Tieltstraat, Kapellestraat, Bundingstraat, Eekhoutstraat, N37 (ring), Poekestraat richting Poeke;
  • Van Poeke richting Tielt: N37 (ring), Aalterstraat, Markt, Kasteelstraat, Tieltstraat;
  • Zie informatie in bijlage.

Gevolgen:

  • Haltes Polenplein en Ommegangstraat worden voor beide richtingen afgeschaft.
  • Van Tielt richting Poeke: halte Markt wordt afgeschaft. Tijdelijke halte wordt ingericht t.h.v. Kapellestraat/Bundingstraat.
  • Van Poeke richting Tielt: halte Markt blijft. Een bijkomende tijdelijke halte wordt ingericht t.h.v. Tieltstraat 46 (inrit sporthal). Gezien er reeds een vaste halte is voor de andere richting, zal hier bijgevolg voor beide richtingen een halte zijn. Op de openbare parking zullen nadars voorzien worden om fietsen te kunnen stallen.
Gepubliceerd opdinsdag 30 mrt 2021 om 08:24