Steunmaatregelen voor handelaars en bedrijven

Maatregelen handelaars

Naar aanleiding van de coronacrisis beslisten de overheden steunmaatregelen voor het bedrijfsleven uit te werken.

Via onderstaande linken kan u de meest recente info hierover raadplegen:

De Dienst Lokale Economie verzamelt daarnaast ook interessante acties en campagnes via een nieuwsbrief. Schrijf u in via deze link.

Campagne lokale handelaars

Het gemeentebestuur en UNIZO sloegen de handen in elkaar met een 2-ledige campagne om onze lokale ondernemers te steunen en onze inwoners aan te sporen om vol te houden! Voor deze campagne werden meer dan 600 postkaartjes bedeeld bij de lokale zelfstandigen en werden spandoeken in het straatbeeld geplaatst. Deze werden beide ontworpen door onze Ruiseleedse ondernemers. We hopen dat de lokale economie zich met de steun van onze inwoners snel herstelt na de corona-crisis.

Interactieve kaart handelaars

In Ruiselede is een toepassing beschikbaar als visueel alternatief voor een klassieke lijst. Handelaars kunnen zich registreren en hun gegevens invullen. Deze worden verwerkt in het geoloket.

Ambacht in de kijker!

Meer dan ooit hebben de lokale ambachtslieden onze steun nodig om zich te wapenen tegen de gevolgen van deze lockdown. Ambacht in de kijker, de nationale wedstrijd die reeds 15 jaar de sector in de verf zet, spoort klanten aan om solidair te zijn met de lokale ambachtslieden door niet te talmen, maar nu waardebonnen bij hen aan te kopen en deze later te verzilveren. Hiervoor werd een online steunplatform ontwikkeld waardoor klanten tegoedbonnen kunnen kopen bij alle deelnemende ambachtsmannen en -vrouwen. Meer info via www.ambachtindekijker.com.