Groepsaankoop groene stroom en gas

Goedkopere groene stroom en gas

Wil je besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan! De provincie West-Vlaanderen organiseert voor het 11e jaar op rij een groepsaankoop groene stroom en gas. Inschrijven is gratis en vrijblijvend.

Je energiefactuur zorgt jaarlijks voor forse kosten. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je op deze uitgaven kunt besparen? Dat kan door te kiezen voor een voordelig energiecontract.

Veel werk? Toch niet. De provincie West-Vlaanderen gaat voor jou op zoek naar een voordelig contract. Je hoeft alleen in te schrijven via www.west-vlaanderen.be.

Eenvoudig

Iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen kan deelnemen. Je kiest zelf of je voor elektriciteit en/of gas inschrijft. Ook ondernemers en verenigingen met een professioneel contract en een jaarlijks gemeten meter kunnen meedoen. Hou er wel rekening mee dat je verbruik maximum 50 000 kWh mag zijn voor elektriciteit en 100 000 kWh voor gas.

Op 10 februari 2022 organiseren we een veiling waarop energieleveranciers hun beste bod kunnen uitbrengen voor een 1-jarig energiecontract voor elektriciteit en/of gas. De leverancier die het meest voordelige bod doet, mag de deelnemers van de grote groepsaankoop een energiecontract aanbieden.

Eind februari 2022 krijg je een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier. je ziet meteen hoeveel je kan besparen. Aanvaard je het aanbod? Dan zorgen wij voor een vlotte overstap. Je hoeft hier zelf niks voor te doen!

Begeleiding en inschrijving

De provincie zorgt voor begeleiding vanaf de inschrijving tot en met de overstap naar het voordelige groepsaankoopcontract. Ook het opzeggen van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.


Vrijblijvend inschrijven kan tot en met 9 februari 2022 via de website www.west-vlaanderen.be. Neem je jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand en schrijf je online in of bel 0800 17 811 (maandag tot en met vrijdag: 8u30 tot 18u)/

Heb je geen toegang tot internet? Dan helpt de gemeente je graag verder. Je kunt hiervoor - enkel op afspraak -  langskomen in de woonwinkel (Sociaal Huis, Kasteelstraat 1, elke vrijdagvoormiddag tussen 8u30 en 11u30). Vergeet je jaarlijkse afrekening niet mee te brengen. Een afspraak maken kan via de Woonwinkel of rechtstreeks bij het Sociaal Huis op 051 68 94 84.

Gepubliceerd opwoensdag 6 okt 2021 om 15:03