Gratis fruit voor Ruiseleedse scholen op sportdag

Basisscholen De Kiem en De Linde hielden hun jaarlijkse sportdagen op vrijdag 24 mei en maandag 27 mei, het hoogtepunt van het schooljaar vol beweging, plezier en gezondheid. Om dit te vieren, zorgden de gemeente Ruiselede en de ouderraad voor gratis fruit als gezond tussendoortje!

In samenwerking met de ouderraad, Huis Maria, 't Vitamientje en Huis van het Kind wordt speciale aandacht besteed aan gezonde voeding. Alle kinderen ontvangen gratis fruit om dit te promoten. Huis Maria en 't Vitamientje hebben het fruit voordelig geleverd en dankzij de financiƫle steun van de ouderraad en de gemeente Ruiselede kunnen de kinderen hier kosteloos van genieten.

Gezonde en gezellige sportdagen!

Elke klas kreeg een gevarieerd assortiment groenten en fruit, die ter plaatse konden worden geproefd. Dit initiatief was mogelijk dankzij de inzet van vele (groot)ouders, de zogenaamde fruitmama's en fruitpapa's, die zich vrijwillig hadden aangemeld om het fruit te snijden en klaar te maken voor de kinderen. Hun massale opkomst zorgde voor een hartverwarmend samenzijn, waarbij zowel ouders, grootouders als kinderen genoten van de gezamenlijke inspanning en het plezier.

Gepubliceerd opvrijdag 31 mei 2024 om 09:59