Gluren bij Kunstburen

Onder de titel "Gluren bij Kunstburen" herneemt de Dienst Vrije Tijd in samenwerking met Ruiseleedse kunstenares Lisa-Marie Billiet een eerder kunstenaarsinitiatief. Hierbij wordt aan Ruiseleedse kunstenaars de kans geboden om op een laagdrempelige manier kunstwerken voor te stellen aan dorpsgenoten. De gemeentelijke diensten bundelen alle deelnemende kunstenaars in een brochure en stippelen een fietsroute langsheen de verschillende adressen uit. Kunstliefhebbers krijgen op elke locatie een stickertje. Wie een volle spaarkaart inlevert, maakt nadien ook kans op een leuke prijs!

"Gluren bij Kunstburen" gaat door tijdens het weekend van 28 en 29 oktober 2023.

Info voor kunstenaars

Kunstenaars die aan "Gluren bij Kunstburen" willen deelnemen moeten zich inschrijven via het digitaal loket. Op basis van deze inschrijvingen zullen de diensten de brochure en fietsroute opmaken.

Wanneer tentoonstellen?

"Gluren bij Kunstburen" gaat door tijdens het weekend van 28 en 29 oktober 2023.

Waar tentoonstellen?

Kunstenaars stellen tentoon in hun eigen atelier. Wie niet over de mogelijkheid beschikt om dit te doen, kan deelnemen aan het groepsatelier. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Eigen atelier

Wie tentoon stelt in het eigen atelier bepaalt zelf de openingsuren van het atelier. De openingsuren die je vermeldt in het digitaal loket worden overgenomen in de communicatie hierrond.

Groepsatelier

Van wie tentoon stelt in het groepsatelier wordt ook verwacht dat je er ook aan het werk bent. Elke deelnemer beschikt over een tafel en indien gewenst over (maximum 2) tentoonstellingspanelen. Het groepsatelier bevindt zich in Het Portaal (Nieuwstraat 8).

Voorwaarden:

  • Je kan op zaterdag 28 en/of op zondag 29 oktober van 10u tot 17u30 aan het werk zijn in het groepsatelier. 
  • Je kan op zaterdag 28 of op zondag 29 oktober tussen 9u en 10u jouw werkplaats in het atelier klaar zetten.
  • Je brengt je eigen materiaal mee. Er worden per kunstenaar een tafel en indien gewenst 2 tentoonstellingspanelen voorzien.
  • Je laat je werkplaats netjes achter na afloop.

Opgelet: de plaatsen in het groepsatelier zijn beperkt!

Inschrijven

Kunstenaars kunnen zich vanaf 1 augustus tot en met 30 september inschrijven via het digitaal loket.

Info voor kunstliefhebbers

Momenteel wordt de oproep voor deelnemende kunstenaars gelanceerd. In de loop van oktober vind je hier meer informatie over de deelnemende kunstenaars, de bijhorende brochure en uitgestippelde fietsroute.