Gezocht: vrijwilligers in de thuiszorg

Vind je het belangrijk dat mensen thuis kunnen blijven wonen, ook als ze ziek zijn of een moeilijke tijd doormaken? Wil je mantelzorgers, die dag in dag uit zorgen voor iemand die hen lief is, een adempauze gunnen? Heb je een groot hart voor de thuiszorg? Dan ben jij misschien wel de geknipte vrijwilliger! Want vrijwilligers in de thuiszorg maken het verschil!

Als vrijwilliger bij Thuiszorg Familiezorg breng je warmte bij kinderen, jongeren of volwassenen die thuis zorg nodig hebben: mensen met een beperking, chronische ziekte, hoge leeftijd, dementie... Een paar uurtjes gezelschap bieden, samen een wandeling maken, de krant voorlezen, helpen bij de broodmaaltijd, een spelactiviteit begeleiden... Vrijwilligers bieden troost, nabijheid, veiligheid en een luisterend oor. Door deze zorg kunnen mensen met een zorgbehoefte thuis blijven wonen. Je doet er niet alleen de zorgvrager een plezier mee, maar vaak ook de mantelzorger. Terwijl jij er bent, kan die even tijd voor zichzelf nemen en de zorg met een gerust hart overlaten.

Je kiest als vrijwilliger bij Thuiszorg Familiezorg zelf in welke situaties, waar, wanneer, hoe vaak en hoe lang je je engageert.

Bovendien:

  • Kan je rekenen op professionele coaching en een boeiend vormingsaanbod
  • Ben je verzekerd tijdens je vrijwilligersopdracht
  • Krijg je een kostenvergoeding

Interesse?

Contacteer Familiezorg West-Vlaanderen vzw

Regiohuis Tielt

Krommewalstraat 1, 8700 Tielt

www.familiezorg-wvl.be

Contactpersoon: Liesbeth Vroman

051 40 04 43  - tielt@familiezorg-wvl.be

Gepubliceerd opdonderdag 28 apr 2022 om 10:48